X

Φωτιές από την Αλβανία πέρασαν στη Θεσπρωτία

Δύο πυρκαγιές σε διαφορετικά σημεία της Θεσπρωτίας ξέσπασαν από τις φλόγες που μαίνονται από την άλλη πλευρά των ελληνοαλβανικών συνόρων.

Ant1news

(Φωτο αρχείου)

Δύο εστίες φωτιάς που εκδηλώθηκαν στη Θεσπρωτία φαίνεται πως είναι αποτέλεσμα της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται για τρίτη μέρα στην Αλβανία, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Η μεγάλη φωτιά που κατακαίει την Αλβανία έχει εξαπλωθεί από το Αργυρόκαστρο και το Ελμπασάν προς τα χωριά όπου ζει η ελληνική μειονότητα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν και δύο ελληνικά καναντέρ.

Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε  στις 14:20 στον Παλαμπά Φιλιατών, όπου καίει χαμηλή βλάστηση και στο σημείο επιχειρούν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα και πέντε άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η δεύτερη εστία εκδηλώθηκε στην περιοχή Λημέρι και καίει χαμηλή πυκνή βλάστηση. Αυτή μπήκε σε ελληνικό έδαφος στις 17:59 το απόγευμα.

Στο Λημέρι επιχειρούν 6 πυροσβέστες με τρία οχήματα, αλλά λόγω του δύσβατου της περιοχής και της πυκνής βλάστησης κλήθηκε και ένα χωματουργικό μηχάνημα που ανοίγει δρόμους και αντιπυρικές ζώνες, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 4-5 μποφόρ.