X

AP: Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ΗΠΑ - Β. Κορέας

Τι αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου, την ώρα που ο Τραμπ «ποστάρει» εικόνες βομβαρδιστικών και λέει ότι είναι έτοιμα για δράση.

Ant1news

Για παρασκηνιακές προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών εδώ και αρκετούς μήνες, προκειμένου να υπάρξει διπλωματική λύση, μέσω διαλόγου με τη Βόρεια Κορέα, κάνει λόγο το Associated Press.

Το AP, το οποίο επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους, αναφέρει ότι στις επαφές συμμετέχουν ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ για την Βόρεια Κορέα, Τζόζεφ Γιουν, και ο ανώτερος βορειοκορεάτης διπλωμάτης στα Ηνωμένα Έθνη, Πακ Σονγκ Ιλ.

Στο μεταξύ, νέα προειδοποίηση απηύθυνε την Παρασκευή ο κ. Τραμπ προς τη Βόρεια Κορέα, δηλώνοντας ότι τα αμερικανικά οπλικά συστήματα είναι «κλειδωμένα και οπλισμένα».

«Οι στρατιωτικές επιλογές βρίσκονται σε ετοιμότητα, κλειδωμένες και οπλισμένες, εάν η Βόρεια Κορέα ενεργήσει με ασύνετο τρόπο. Ελπίζω ότι ο Κιμ Γιονγκ-ουν θα ακολουθήσει κάποιον άλλο δρόμο!», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πόσταρε και εικόνες βομβαρδιστικών τα οποία βρίσκονται σταθμευμένα στην νήσο Γκουάμ, την οποία ο Κιμ Γιόνγκ Ούν λέει ότι μπορεί να πλήξει μέσα σε λίγα λεπτά με πυραύλους.

 

Πριν απο περίπου 24 ώρες, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε απευθύνει κι άλλο προειδοποιητικό μήνυμα στην Βόρεια Κορέα, λέγοντας ότι «ίσως και να μην ήταν αρκετά σκληρή» η δήλωσή του περί «φωτιάς και οργής» σε περίπτωση που η Πιονγιάνγκ κλιμακώσει τις πυρηνικές της απειλές.

 Και χθες πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε ότι πρώτη επιλογή είναι πάντα η διπλωματία και οι διαβουλεύσεις, ενώ κάλεσε την Κίνα να κάνει περισσότερα, ασκώντας μεγαλύτερη επιρροή στην Πιονγιάνγκ.