X

Μεγάλη φωτιά στην Ζάκυνθο (φωτό)

Το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από δύο χωριά. Ενισχύθηκε με πυροσβέστες απο Αχαΐα και Ηλεία η δύναμη του νησιού.

Ant1news

Ανεξέλεγκτη έκαιγε ως αργά το βράδυ η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 14:30 στο όρος Βραχίωνα της Ζακύνθου και λίγο πριν από τα μεσάνυχτα μαινόταν λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα χωριά Πηγαδάκια και Καλλιθέα.

Στο σημείο βρίσκονται όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, ενώ νωρίς το απόγευμα έφτασαν στη Ζάκυνθο για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης, 30 πυροσβέστες με 4 οχήματα από την Πάτρα και τον Πύργο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι τη δύση του ηλίου, ρίψεις νερού έκαναν 4 πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

 

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, μέσα στις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς, είχαν καεί πάνω από χίλια στρέμματα δασικής έκτασης και ελαιώνες, ενώ φόβοι υπάρχουν και για στάβλους που βρίσκονται πάνω στο βουνό.

 

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο χωριό Βολίμα, στην βόρεια πλευρά της Ζάκυνθου. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας κινήθηκαν πολύ γρήγορα σε αυτήν την περίπτωση και η φωτιά δεν πήρε μεγάλη έκταση.

Φωτο: imerazante.gr