X

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Ζάκυνθο και Θεσπρωτία

Δύσκολη νύχτα για της Ζάκυνθο, όπου φλέγονται δύσβατες περιοχές. Μάχη με τις φλόγες από τις φωτιές που πέρασαν από την Αλβανία, στους Φιλιάτες.Φωτιά και στα Καμμένα Βούρλα.

Ant1news

Σε εξέλιξη είναι οι φωτιές στο Καταστάρι και το Πηγαδάκι στη Ζάκυνθο. Οι εστίες που εκδηλώθηκαν χθες αντιμετωπίστηκαν από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, από γης και αέρος, ενώ η επιχείρηση κατάσβεσης συνεχίστηκε από τα οχήματα της Πυροσβεστικής, αφού έπεσε το φως.

Τα δύο μέτωπα βρίσκονται σε δύσβατες εκτάσεις, σε χαράδρες και φαράγγια, ενώ αν και είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές, δεν τις απειλούν.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από τη φωτιά έχουν κατακαεί τουλάχιστον 1000 στρέμματα γης, κυρίως χαμηλή βλάστηση.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχές Βολιμές, αντιμετωπίστηκε άμεσα και έσβησε νωρίς.

Στις φωτιές της Ζακύνθου επιχειρούν 58 άνδρες, με 24 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ χθες πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη αντιμετώπιζαν τις φλόγες από αέρος, κάτι που θα συνεχιστεί και σήμερα.

Στο νησί έχουν φτάσει από χθες ενισχύσεις.

Καίνε οι φωτιές που πέρασαν από την Αλβανία

Από χθες το μεσημέρι καίνε και τα δύο μέτωπα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, τα οποία πέρασαν από τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται για τέταρτη πλέον μέρα στην Αλβανία.

Οι εστίες σε Παλαμπά και Λιμέρι βρίσκονται σε πυκνή, αλλά χαμηλή βλάστηση και αντιμετωπίζονται από πυροσβέστες με οχήματα, αλλά και με τη συμβολή των υδροφόρων του Δήμου Φιλιατών. 

Η μεν εστία στον Παλαμπά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως στο Λιμέρι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, καθώς οι φλόγες έφτασαν σε ναρκοπέδιο, με αποτέλεσμα να σημειώνονται εκρήξεις. 

Πυρκαγιά και στα Καμμένα Βούρλα

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα αεροσκάφος Canadair και δύο αεροσκάφη PZL.