X

Καταγγελία για άρνηση πληρωμάτων του ΕΚΑΒ να παραλάβουν περιστατικά

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελέας, μετά από καταγγελία της διοίκησης του ΕΚΑΒ.

Ant1news

Καταγγελία για άρνηση πληρωμάτων του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης να μεταβούν σε περιστατικά για τα οποία είχαν κληθεί έκανε η διοίκηση του ΕΚΑΒ.

Η Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Εμμανουέλα Κετσιατζή, διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα, έπειτα από την καταγγελία της διοίκησης του ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης να διερευνήσει αν τελέστηκαν τα αδικήματα της «παράβασης καθήκοντος» και της «έκθεσης σε κίνδυνο», καθώς και οποιοδήποτε άλλο αδίκημα.

Στα πλαίσια της έρευνας, μάλιστα, έχουν ληφθεί οι πρώτες καταθέσεις από την Αστυνομία.

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος έφθασε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για να καταγγείλει την αντίθεση των εργαζομένων στην μετακίνηση ασθενοφόρων. Μαζί με τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης μετέβησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών όπου υπέβαλαν έγγραφη αναφορά, ενώ ακολούθως κατέθεσαν στους αστυνομικούς που ανέλαβαν την έρευνα και έσπευσαν επί τόπου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκομίσθηκαν την περασμένη Πέμπτη, από τα είκοσι ασθενοφόρα της Θεσσαλονίκης, μόνο τα τρία εξυπηρέτησαν ασθενείς.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ ισχυρίστηκαν ότι, τα οχήματα δεν ήταν ασφαλισμένα και πως δεν υπήρχε κίνδυνος για τους πολίτες. Συγκεκριμένα, οι συνδικαλιστές υποστήριξαν ότι, οι ασφάλειες καλύπτουν μόνο δύο διασώστες και όχι το σύνολο των επιβαινόντων.

Στην αναφορά της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η διοίκηση του ΕΚΑΒ επισημαίνει ότι τα ασφαλιστικά συμβόλαια καλύπτουν πέντε άτομα και του οδηγού συμπεριλαμβανομένου.