X

Αυτός είναι ο δρομέας που πέθανε στον Μαραθώνιο Άρτας

Κατέληξε δρομέας την ώρα του αγώνα στην Άρτα. Δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τον μεταφέρει σε Κέντρο Υγείας ή νοσοκομείο.

Ant1news

Καθηγητής από την Άρτα ήταν ο 55χρονος Δημήτρης Μπακογιάννης, που πέθανε από ανακοπή καρδιάς προτού ολοκληρώσει τη συμμετοχή του στο μαραθώνιο της πόλης, την «Αθαμάνιο Διαδρομή».

Ο άτυχος άνδρας κατέρρευσε πριν από το τέλος της διαδρομής και στη συνέχεια δεν υπήρχε διαθέσιμος οδηγός για το ασθενοφόρο, ώστε να τον μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας ή στο Νοσοκομείο Άρτας.

«Ήταν πολύ άτυχος», δήλωσε ο παιδίατρος Αντώνης Κοντός, φέρεται να εκλήθη την τελευταία στιγμή να αναλάβει τα καθήκοντα του γιατρού, για το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, μιλώντας στο gnomiartas.gr, «ήμουν ο γιατρός του αγώνα και όταν με φώναξαν πήγα και τον βρήκα πεσμένο στο δρόμο και δυστυχώς νεκρό, χωρίς σφυγμό, χωρίς καρδιακό παλμό και με πλήρη μυδρίαση και των δυο ματιών... Έγιναν πάρα πολλές προσπάθειες με καρδιακές μαλάξεις , έδωσα εντολή και ήρθε εκεί ο απινιδωτής από το Κέντρο Υγείας του Βουργαρελίου, αλλά δυστυχώς ο απινιδωτής δεν ανασταίνει νεκρούς».

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Άρτας,  ο Μαραθώνιος δεν διοργανώθηκε από το Δήμο, αλλά από ιδιώτες, με μικρή χορηγία του Δήμου.

Επιπλέον, οι 172 αθλητές που συμμετείχαν είχαν προηγουμένως καταθέσει ιατρική βεβαίωση, που πιστοποιούσε ότι η κατάσταση της υγείας τους τους επιτρέπει τη συμμετοχή τους στον αγώνα, η οποία γίνεται οικεία θέληση.

Την ίδια βεβαίωση είχε καταθέσει ο θανών.