X

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο νομός Ηλείας

Σε ύφεση το μεγάλο πύρινο μέτωπο, μετά τις ολονύχτιες μάχης των πυροσβεστών και τις πρωινές ρίψεις των αεροσκαφών.

Ant1news

Δεκτό έγινε το αίτημα που κατέθεσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για κήρυξη του νομού Ηλείας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν χθες, καταστρέφοντας δασικές εκτάσεις.

Ο χρόνος παραμονής σε αυτήν την κατάσταση, καθώς και τα προβλεπόμενα για τους πληγέντες θα γίνουν γνωστά τις επόμενες μέρες, οπότε και θα υπογραφεί επισήμως η απόφαση.

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται για δεύτερη μέρα στην Αμαλιάδα και συγκεκριμένα στις περιοχές κοντά στο Κρυονέρι και το Περιστέρι.

Η προσπάθεια των δυνάμεων πυρόσβεσης συνεχίστηκε όλη τη νύχτα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα επιχειρούν στην περιοχή των εστιών, όπου προηγουμένως είχαν απειληθεί και κατοικημένες περιοχές.

Οι χερσαίες δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν από χθες ενισχυθεί και οι προσπάθειες του συνόλου των πυροσβεστικών δυνάμεων, με σύμμαχο τη σχετική νηνεμία στην περιοχή, απέδωσαν καρπούς, αφού η φωτιά στην Ανάληψη έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 20:00 στην Ερυμανθεία, αφού πρώτα αποτέφρωσε πευκοδάσος.

Υπό έλεγχο τέθηκε χθες το απόγευμα η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του κάτω Αλισσού στην Αχαγιά, η οποία στη συνέχεια έσβησε εντελώς. Από τη φωτιά αποτεφρώθηκαν δύο στρέμματα ξερά χόρτα και καλαμιές.