X

Βλάβη καθήλωσε το C130 με τους πυροσβέστες από την Κύπρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κύπρου βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Ελλάδας, ώστε να μεταφερθούν οι Πυροσβέστες το πρωί της Τετάρτης.

Ant1news

Μηχανική βλάβη εντοπίστηκε στο C130 που αναμενόταν να μεταφέρει τους Κύπριους Πυροσβέστες στην Ελλάδα μετά την απόφαση της Κύπρου να συνδράμει στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Αποτέλεσμα ήταν το C130 να καθηλωθεί και να μην αναχωρήσει τελικά για τη χώρα μας απόψε όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με το sigmalive.com, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κύπρου βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Ελλάδας, έτσι ώστε να προγραμματιστούν οι απαραίτητες κινήσεις, προκειμένου να καταφέρουν να μεταφερθούν οι Πυροσβέστες στην Ελλάδα το πρωί της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας ζήτησε βοήθεια σε πυροσβεστικά αεροπλάνα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω της δραματικής κατάστασης που βιώνουμε από τις πυρκαγιές και τις δύσκολες μέρες που έρχονται σύμφωνα με τις προβλέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.