X

Συναγερμός για μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά

Πύρινη κόλαση σε Βλαχάτα - Σιμωτάτα. Η φωτιά είναι πολύ κοντά σε σπίτια και κατευθύνεται προς την παραλία του Λουρδά. Κάτοικοι εκκενώνουν τις οικίες τους.

Ant1news

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική της Κεφαλονιάς, καθώς η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 20:30 στα Σιμωτάτα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Πολλοί είναι οι κάτοικοι που ήδη έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, καθώς το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς την παραλία του Λουρδά με κατεύθυνση προς το Ακρωτήρι.

Ο άνεμος δεν είναι σύμμαχος, καθώς είναι πολύ ισχυρός, ενώ το γεγονός ότι ξέσπασε νύχτα καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή πυροσβεστικών αεροσκαφών στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Στο σημείο βρίσκονται 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, ενώ αναμένονται ενισχύσεις από τη κεντρική Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού και ενδέχεται να μεταβούν και άλλα οχήματα από την Κυλλήνη Ηλείας.

Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στον δρόμο με κατεύθυνση τον Πόρο και από τον Πόρο προς το Αργοστόλι. Όλοι οι δρόμοι στην περιοχή των Λουρδάτων - Σιμωτάτων και Βλαχάτων έχουν επίσης κλείσει, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της πυρόσβεσης, σύμφωνα με τον inkefalonia.gr.

 

Την ίδια ώρα στην Ανατολική Αττική δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, ωστόσο πυροσβεστικά, υδροφόρες, εθελοντές βρίσκονται ακροβολισμένοι σε διάφορα σημεία για την αποφυγή αναζωπυρώσεων.

Στη Ζάκυνθο μέχρι το μεσημέρι τα ενεργά μέτωπα ήταν ελάχιστα και προέρχονταν κυρίως από αναζωπυρώσεις τις οποίες οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν άμεσα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, πάντως, από το πρωί, πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κοντά στην περιοχή «Βοριά» του δήμου Αρχανών - Αστερουσίων στο Ηράκλειο. Στο σημείο επιχειρούν επτά οχήματα με 20 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που προσπαθούν να περιορίσουν την έκταση της πυρκαγιάς η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που κάνουν δυσκολότερο το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Μικρής έκτασης πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Κόκκινο Νερό, στο σημείο Καλύβι του δήμου Αγιάς στο νομό Λάρισας, λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα. Στο σημείο επιχείρησαν τρία οχήματα της πυροσβεστικής και έξι άνδρες, οι οποίοι και την έθεσαν υπό έλεγχο. Από τη φωτιά δεν κινδύνεψε κατοικημένη περιοχή.