X

Σήμερα η κηδεία της γυναίκας που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει το παιδί της

Με βαθιά οδύνη αποχαιρετούν συγγενείς και φίλοι την άτυχη Κατερίνα. Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα της.

Ant1news

Το "ύστατο χαίρε" θα πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι στην άτυχη Κατερίνα Καναβάκη, στη γυναίκα που έχασε τη ζωή της όταν έπεσε στη θάλασσα για να σώσει το παιδί της.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 10:00 το πρωί στις Κάτω Αρχάνες χωρίς την παρουσία του παιδιού της, το οποίο ακόμα δεν γνωρίζει τον τραγικό χαμό της ίδιας και του συντρόφου της, Βενιζέλου Στρατάκη.

Το ζευγάρι βρισκόταν στην παραλία Γεοποτάμου στο Ρέθυμνο, όταν αντιλήφθηκε ότι τα παιδιά τους, ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι, κινδύνευαν και φώναζαν για βοήθεια μέσα από τη θάλασσα. Οι γονείς μπήκαν στη θάλασσα, αλλά δεν κατάφεραν να κρατηθούν στην επιφάνεια. Oι λουόμενοι και ιδιοκτήτης ταβέρνας στην παραλία, έβγαλαν τα παιδιά έξω και λίγο αργότερα τους γονείς, χωρίς όμως τις αισθήσεις τους.

Ο Αλέκος Καναβάκης, ο πατέρας της άτυχης Κατερίνας, τόνισε για το συμβάν στο cretalive.gr: «Αυτοθυσία. Πήγε να σώσει το παιδί της και πνίγηκε αυτή. Το παιδί της έπαιζε στη θάλασσα, στην άμμο. Οχτώ χρονών παιδί το πήρε το κύμα. Έτρεξε αυτή να το σώσει  και δεν τα κατάφερε».

Ο άνθρωπος που με αυτοθυσία βούτηξε στην θάλασσα για να σώσει τα παιδιά, περιγράφει τις δραματικές στιγμές και αποκαλύπτει τα τελευταία λόγια του πατέρα: