X

Τι άφησε πίσω της η φωτιά στην ανατολική Αττική

Οι εκτιμήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για το έργο της καταστροφικής πυρκαγιάς στα ανατολικά της Αττικής.

Ant1news

Συνολικά 2.600 εκτάρια, δηλαδή 26.000 στρέμματα γης κάηκαν στη μεγάλη φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Καλάμου, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Η κατάσβεση της πυρκαγιάς, που ξέσπασε την Κυριακή, συνεχίζεται και σήμερα, καθώς όπως και χθες, παρά το ότι δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο, για να κατασβήνουν τις μικρές εστίες και να προλαβαίνουν τυχόν κινδύνους αναζωπυρώσεων.

Ο μηχανισμός πυρόσβεσης παραμένει σε επιφυλακή, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην Αττική και τον υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Στο σημείο επιχειρούν από το πρωί 220 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 88 άτομα πεζοπόρα τμήματα, 20 οχήματα εθελοντών, 40 οχήματα των ΟΤΑ και της Περιφέρειας, 100 στρατιώτες με τέσσερα μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής και ένα ελικόπτερο που κάνει συνεχείς ρίψεις νερού.

 

Εκτός από την Αττική, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Βοιωτία, την Εύβοια, την Κορινθία, την Κρήτη, την Αργολίδα, της Λέσβο, τη Σάμο, της Χίο, την Ικαρία και τον Έβρο.

Η Πυροσβεστική κάνει, για ακόμα μία φορά, έκκληση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουν δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, καθώς και να ειδοποιούν το 199, στην περίπτωση που αντιληφθούν την εκδήλωση καπνού ή φωτιάς.