X

Αντιδράσεις για τους πυροβολισμούς κατά ελεγκτών της ΑΑΔΕ

Σκηνές τρόμου στο Βόλο. "Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά", απαντά η Παπανάτσιου. "Στηρίζουμε έμπρακτα τους υπαλλήλους μας" λέει ο Πιτσιλής.

Ant1news

Επίθεση με πυροβολισμούς δέχθηκαν οικονομικοί επιθεωρητές οι οποίοι προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο σε κατάστημα επιχειρηματία στην περιοχή της Αγριάς Βόλου. Ο επιχειρηματίας αντέδρασε όταν τους ακτίκρυσε και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα για εκφοβισμό.

Οι ελεγκτές ενημέρωσαν την αστυνομία και την υπηρεσία τους καθώς και τον Γ.Γ Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλής, ο οποίος με τη σειρά του επικοινώνησε με υπουργούς αλλά και την αστυνομία.

Η τελευταία προχώρησε στην σύλληψη του επιχειρηματία για παράνομη οπλοχρησία, ενώ έκανε και έλεγχο στο σπίτι του. Εκεί βρέθηκε ένα σπαθί, μια χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, ένα όπλο και 350.000 ευρώ σε μετρητά στο πλυντήριο ρούχων. Με εισαγγελική εντολή όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν.

«Αναφορικά με το νέο περιστατικό βίας και απειλών κατά εργαζομένων της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων (ΥΕΔΕ) κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων τους, χθες στην περιοχή του Βόλου, οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και  στόχο την καταπολέμηση και πάταξη της φοροδιαφυγής», δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

«Οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα. Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν», καταλήγει η υφυπουργός Οικονομικών.

«Οποιαδήποτε μορφή βίας δεν είναι ούτε και κατ ελάχιστον ανεκτή, πολύ περισσότερο οι ένοπλες απειλές, τις οποίες θεωρούμε αδιανόητες. Ευχαριστώ προσωπικά την ηγεσία της αστυνομίας για την άμεση ανταπόκρισή της. Είμαστε δίπλα και στηρίζουμε έμπρακτα όλους τους υπαλλήλους των υπηρεσιών μας. Ταυτόχρονα, είμαστε σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία για την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, ώστε να προστατεύονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι ελεγτές των Αρχής, από οποιοδήποτε φαινόμενα βίας ή απειλών» τονίζει από πλευράς του ο κ. Πιτσιλής.