X

Ιερέας πυροβόλησε και σκότωσε τον σκύλο του (βίντεο)

Πως δικαιολόγησε την πράξη του ο ιερέας στους αστυνομικούς. Σκληρές εικόνες στο βίντεο.

Ant1news



Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει, την Δευτέρα, 74χρονος ιερέας, ο οποίος πυροβόλησε, με καραμπίνα, και σκότωσε τον σκύλο του το απόγευμα της Πέμπτης στην Αίπεια Μεσσηνίας.  

Σύμφωνα με την εφημερίδα eleftheriaonline.gr ο ιερέας έδεσε το ζώο σε δέντρο και το σκότωσε γιατί, όπως υποστηρίζει, δεν ήθελε να υποφέρει έναν μαρτυρικό θάνατο από καλαζάρ. 

Το φρικιαστικό θέαμα κατέγραψε σε βίντεο γείτονας του 74χρονου και στη συνέχεια το παρέδωσε στην Αστυνομία.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας συνέλαβαν τον ιερέα, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, δικαιολόγησε την πράξη του λέγοντας πως ο σκύλος του είχε προσβληθεί από καλαζάρ και ήθελε να τον απαλλάξει από έναν επώδυνο θάνατο.

Ο 74χρονος οδηγήθηκε, την Παρασκευή, στην εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για θανάτωση ζώου συντροφιάς διά πυροβολισμού, καθώς και για οπλοχρησία. Στη συνέχεια, παραπέμφθηκε  στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, απ' όπου πήρε προθεσμία για να δικαστεί τη Δευτέρα και με απόφαση του δικαστηρίου αφέθηκε ελεύθερος. 

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο αδίκημα διώκεται αυτεπάγγελτα από το νόμο και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 ευρώ.