X

Σχεδίαζαν “χτύπημα” σε πτήση με εκρηκτικά κρυμμένα σε κούκλες

Πώς απετράπη η δολοφονία εκατοντάδων επιβατών πτήσης της Etihad Airways.

Ant1news

«Χτύπημα» με εκατοντάδες θύματα, το οποίο σχεδίαζε ομάδα τρομοκρατών, που εξουδετερώθηκε από τις Αρχές Ασφαλείας του Λιβάνου, θα γινόταν με εκρηκτικά κρυμμένα σε κούκλες πχ. Barbie, ώστε να μην ανιχνευθούν εύκολα από τα μηχανήματα των αεροδρομίων.

Όπως δήλωσε σήμερα ο Υπ. Εσωτερικών του Λιβάνου, οι αρχές της χώρας απέτρεψαν μια συνωμοσία βομβιστών αυτοκτονίας, τουλάχιστον ένας εκ των οποίων σχεδίαζε να ανατιναχθεί εν πτήση προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε δρομολόγιο που θα αναχωρούσε από την Αυστραλία, νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Ο Νόχαντ Μαχνούκ δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Al-Arabiya Al-Hadath, που ανήκει στη Σαουδική Αραβία, πως ο βομβιστής ήταν Λιβανέζος και πως σχεδίαζε να ανατιναχθεί μέσα σε αεροπλάνο στην διαδρομή Σίδνεϊ - Αμπού Ντάμπι.

 

Νωρίτερα αυτό τον μήνα ένας Αυστραλός, λιβανέζικης καταγωγής, συνελήφθη στο Σίδνεϊ σε εφόδους που πραγματοποίησαν οι αρχές για να διαλύσουν αυτό που χαρακτήρισαν ως συνωμοσία για την ανατίναξη ενός αεροσκάφους της Etihad Airways.

 

Συνελήφθη και ο αδελφός του, με τον οποίο, σύμφωνα με την ενημέρωση από τις Αρχές του Λιβάνου, σχεδίαζαν να «γλιστρήσουν» μέσα στο αεροσκάφος – πιθανώς με την συνδρομή τρίτου προσώπου, ενός βομβιστή αυτοκτονίας, παιδικές κούκλες γεμάτες με εκρηκτικά, η πυροδότηση των οποίων θα έστελνε στον θάνατο εκατοντάδες επιβάτες της πτήσης.