X

“Τρέλα” στην Αμερική για την ολική έκλειψη ηλίου

Πάνω από 1.000.000 επισκέπτες έχουν κατακλύσει το Όρεγκον. Οι θεωρίες συνομωσίας για το τέλος του κόσμου έχουν κατακλύσει τις ΗΠΑ.

Ant1news

Η πρώτη ολική έκλειψη ηλίου εδώ και 99 χρόνια στις ΗΠΑ ξεκίνησε στις 09.05, τοπική ώρα (19.05 ώρα Ελλάδας) στο Όρεγκον.

Η έκλειψη έγινε ολική στις 09.20 και το φαινόμενο κατόπιν θα κινηθεί προς τα ανατολικά. Θα ολοκληρωθεί περίπου μιάμιση ώρα αργότερα στη Νότια Καρολίνα, στα παράλια του Ατλαντικού.

Αποκαλείται η «μεγάλη αμερικανική έκλειψη» και θα είναι ορατή κατά μήκος μιας λωρίδας που διατρέχει 14 αμερικανικές πολιτείες.

Εκατομμύρια τουρίστες και ερασιτέχνες αστρονόμοι ξεκίνησαν από το Σαββατοκύριακο να συρρέουν στις πόλεις από τις οποίες θα είναι καλύτερα ορατό το φαινόμενο.

Κατά την έκλειψη, ο ήλιος θα κρυφτεί πίσω από τη σελήνη, βυθίζοντας ξαφνικά τη Γη στο σκοτάδι στη μέση της ημέρας για μερικά δευτερόλεπτα.

 

Στην μικρή πόλη Μάντρας της ίδιας Πολιτείας θα πέσει σκοτάδι για 2 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα, ενώ ένα εκατομμύριο επισκέπτες αναμένονται στο Όρεγκον.

Πάντως στις ΗΠΑ τα σενάρια για το τέλος του κόσμου και οι θεωρίες συνομωσίας έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο και τον δημόσιο διάλογο.