X

Σύγκρουση Μαξίμου – ΝΔ για τον ΕΝΦΙΑ

Ολομέτωπη η επίθεση των κομμάτων στην Κυβέρνηση για τον φόρο ακινήτων. Τι απαντά το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Ant1news

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ Κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τον φόρο ακινήτων, λίγες ώρες μετά την ανάρτηση των ειδοποιητηρίων του ΕΝΦΙΑ και της σειράς από παράδοξα στην επιβολή του φόρου.

Απαντώντας στις δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, σημειώνεται ότι «η ΝΔ και ο κ. Κικίλιας συνεχίζουν τη φθηνή αντιπολίτευση, θεωρώντας πως οι πολίτες πάσχουν από μαζική αμνησία. Τους υπενθυμίζουμε:  

  1. Τον ΕΝΦΙΑ, που όψιμα θυμήθηκε να δεσμευθεί πως θα μειώσει η ΝΔ, τον επέβαλε η ίδια μαζί με το ΠΑΣΟΚ και διαρκώς δεσμεύονταν για επαναδιαπραγμάτευση χωρίς να πράξουν τίποτα.
  2. Η σημερινή κυβέρνηση, στο μετρό του δυνατού, έπραξε το αυτονόητο. Προχώρησε σε μειώσεις του φόρου για τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. 
  3. Η ΝΔ πρέπει να αποκτήσει το πολιτικό θάρρος και να ομολογήσει ότι έκανε λάθος όταν καταψήφιζε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα μεσαία και χαμηλά στρώματα που έφερε η κυβέρνηση με τη συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση».

Νωρίτερα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, είχε ασκήσει δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό.

Σφοδρή επίθεση στα κυβερνητικά στελέχη, χαρακτηρίζοντας τα «εξουσιομανείς» και «ψευτόμαγκες», εξαπολύει και το ΠΑΣΟΚ.

«Τα δυσβάσταχτα χαράτσια, όπως ο ΕΝΦΙΑ, τα οποία νομοθέτησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και διατήρησε – παρά τις αντίθετες υποσχέσεις – η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποτελούν μια ακόμη απόδειξη της στρατηγικής ταύτισης αυτών των κομμάτων ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, την οποία προσπαθούν να κρύψουν πίσω από κάλπικες αντιπαραθέσεις», τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Σε ανακοίνωση του, Το Ποτάμι σημειώνει «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μαλώνουν για το πότε οι πολίτες πλήρωναν μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ. Οι πολίτες ξέρουν και θυμούνται τι τους έταζαν. Τώρα μετρούν στη μια τσέπη τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και στην άλλη αν τους φθάνουν τα χρήματα για να πληρώσουν τους φόρους τους επόμενους μήνες. Ο καυγάς για τους φόρους έχει νόημα. Έχει νόημα όμως όταν αφορά το μέλλον και το πώς θα μειωθούν με ταυτόχρονη μείωση των αχρείαστων δαπανών για τη συντήρηση του κομματικού κράτους. Αλλά τέτοια αντιπαράθεση δυστυχώς δεν βλέπουμε...».