X

ΕΦΚΑ σε ιατρικό σύλλογο: δεν σας πληρώνουμε γιατί δεν έχουμε υπαλλήλους, μελάνι, εκτυπωτές και οδηγίες!

Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων στην απάντηση που έλαβε ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Τι απαντά ο Διοικητής του ΕΦΚΑ.

Ant1news

Μια απάντηση που είναι πολύ δύσκολο να την πιστέψει κανείς, δέχθηκε ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά από τον ΕΦΚΑ σε ερώτηση του για τη μη εξόφληση των δεδουλευμένων.

Όπως αναφέρεται στο επίσημο έγγραφο με το οποίο δόθηκε η απάντηση, για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων «απαιτούνται υπάλληλοι και συγκεκριμένες οδηγίες αλλά και αναλώσιμα (μελάνια, εκτυπωτές κλπ) που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν»!

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νικόλαος Πλατανισιώτης, ανήρτησε την επιστολή που έλαβε στην προσωπική του σελίδα στο facebook και σχολίασε μεταξύ άλλων με δηκτικό ύφος.

 «Δεν ξέρουμε αν πρέπει να γελάσουμε πικρόχολα ή να κλάψουμε μετά την ανάγνωσή της. Συνιστούμε στα μέλη μας που έχουν πρόβλημα υγείας, πριν την διαβάσουν να πάρουν κάποιο ηρεμιστικό…».

Ωστόσο, σε επικοινωνία του ΑΝΤ1 με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ Αθανάσιο Μπακαλέξη ο ίδιος τόνισε ότι «πρόκειται για επιστολή από αναρμόδια υπάλληλο που απαντά σε ερωτήματα που δεν της είχαν καν τεθεί και οι απαντήσεις που δίνει δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Τι σκοπιμότητα εξυπηρετεί; Πρόκειται για έγγραφο που δεν κοινοποίησε στη διοίκηση του ΕΦΚΑ».

Η ανάρτηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Επιτέλους πήραμε μία πρώτη απάντηση από τον ΕΦΚΑ (πρώην ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ) στο έγγραφό μας προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, που αφορούσε την πορεία της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Δεν ξέρουμε αν πρέπει να γελάσουμε πικρόχολα ή να κλάψουμε μετά την ανάγνωσή της. Συνιστούμε στα μέλη μας που έχουν πρόβλημα υγείας, πριν την διαβάσουν να πάρουν κάποιο ηρεμιστικό…

Ήδη την έχουμε αποστείλει στη Νομική μας Υπηρεσία για διερεύνηση τυχόν Διοικητικών ή Ποινικών ευθυνών.

Δεν είναι δυνατό να μην προχωρούν στην εξόφληση των οφειλόμενων με δικαιολογίες του τύπου «δεν έχουμε μελάνι ή οδηγίες».

Σας παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή, για να διαπιστώσετε την κατάντια των Ταμείων μας.