X

Εντοπίστηκαν 103 μετανάστες σε ξύλινο σκάφος ανοιχτά της Κρήτης

Η ανακοίνωση της άφιξης των μεταναστών κινητοποίησε τις τοπικές αρχές, που επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου για την παραμονή, σίτιση και ιατρική τους φροντίδα.

Ant1news

Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε, λίγο μετά τη μια το μεσημέρι, το δεξαμενόπλοιο που περισυνέλεξε 103 μετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος μήκους 25 μέτρων, ανοικτά της Κρήτης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μεταξύ των μεταναστών βρίσκονται 25 γυναίκες, εκ των οποίων οι 3 είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης και 21 παιδιά.

Η ανακοίνωση της άφιξης των μεταναστών κινητοποίησε άμεσα τις τοπικές αρχές, που επιδόθηκαν σε ένα αγώνα δρόμου προκειμένου να διασφαλιστεί η παραμονή, η σίτιση και η παροχή ιατρικής και φαρμακευτικής φροντίδας.

Όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Καναβάκη,  «το σύνολο των κοινωνικών υπηρεσιών του Ηρακλείου βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να δοθεί κάθε δυνατή φροντίδα στους μετανάστες».

 

Με την άφιξη του πλοίου θα υπάρξει καταγραφή και ταυτοποίηση των μεταναστών, ενώ η αρμόδια υπηρεσία κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου και η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, αναλαμβάνουν την φιλοξενία και την ιατρική τους φροντίδα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται ακόμα, οι μονάδες του ΕΚΑΒ, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και του Δήμου, ο Ερυθρός Σταυρός  και ομάδες εθελοντών. Οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν προσωρινά σε αίθουσα, στο λιμάνι Ηρακλείου. Την όλη επιχείρηση συντονίζει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.