X

Αυτό είναι το μενού στο Προεδρικό Μέγαρο (φωτο)

Καλεσμένοι του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν ο Γάλλος Πρόεδρος και η σύζυγός του. Παρόντες ο Πρωθυπουργός, πλήθος υπουργών και επιχειρηματιών.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Επίσημο δείπνο παρέθεσε το βράδυ της Πέμπτης ο Προκόπης Παυλόπουλος στον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Για πρώτο πιάτο θα προσφέρθηκε φιλέτο γλώσσας, ενώ το κυρίως πιάτο περιελάμβανε φιλέτο μοσχαρίσιο.  Τέλος, για επιδόρπιο προσφέρθηκαν παγωτό και φρούτα. 

Το γεύμα συνόδευσε ο Γάλλος πιανίστας Γάλλος, Άλεν Λεφεβρ στην αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου, ο οποίος έπαιξε ένα γαλλικό Ριβ Γκος και το ελληνικό μουσικό κομμάτι "Σ ‘αγαπώ".

Παράλληλα, στον χώρο παρίστατο και το Λύκειο Ελληνίδων με παραδοσιακές στολές, καθώς και η μπάντα της Αεροπορίας η οποία έπαιξε τους  εθνικούς ύμνους των δύο χωρών.

 

Στο δείπνο παραβρέθηκαν η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Σίσσυ Παυλοπούλου και η πρώτη Κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η σύντροφός του Περιστέρα Μπαζιάνα.

 

 

Επίσης, παρίστατο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγο του Μαρέβα, η οποία μάλιστα συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους κυρίους Παππά και Δραγασάκη.

 

Παράλληλα, από παρευρίσκονταν οι κ.κ Τζανακόπουλος, Φορτσάκης, Παππάς, Σπίρτζης, Αντωνοπούλου, Μίχαλος, Φλογαΐτης, Κουράκης (εκ μέρους του Βούτση) και άλλοι Υπουργοί.

"Παρών" και ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Παρόντες ήταν και επιφανείς Έλληνες επιχειρηματίες.