X

MARC: “φλερτάρει” με την αυτοδυναμία η ΝΔ, ενισχύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ

Εξακομματική Βουλή δείχνει η δημοσκόπηση της Marc, που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Ant1news



Μεταβολές στο πολιτικό σκηνικό καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρίας Marc για το «Πρώτο Θέμα», που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 7 Σεπτεμβρίου. Η Νέα Δημοκρατία «φλερτάρει» με την αυτοδυναμία αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνοντας τη συσπείρωσή του κλείνει τη «ψαλίδα» σχεδόν κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες..

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 16,5% ενώ η Νέα Δημοκρατία 27,2% . Σταθερά στο 6,2 % η Χρυσή Αυγή και, με οριακή πτώση στο 6% το ΚΚΕ. Αξιοσημείωτη άνοδο σχεδόν κατά μία μονάδα για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που συγκεντρώνει επίσης 6%.. Ακολουθούν Ένωση Κεντρώων με 2,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,1%, το Ποτάμι με 2%, Λαϊκή Ενότητα 1,4%, Ελληνική Λύση 1,1%  και Πλεύση Ελευθερίας 1%.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 15,7% και η Νέα Δημοκρατία 31,4%. Η Χρυσή Αυγή ακολουθεί με 7,1%, το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,9%. Η Ένωση Κεντρώων 2,7%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,4%, το Ποτάμι 2,3%, Λαϊκή Ενότητα 1,6%, Ελληνική Λύση 1,3% και Πλεύση Ελευθερίας 1,2%. Άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ψηφίσει το 2,4%, ενώ αναποφάσιστο παραμένει το 14,8%.

Η δημοσκόπηση «δίνει» εξακομματική βουλή και μεγάλη διασπορά ψήφων. Αυτός είναι ο λόγος που, με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων, εκτιμάται πως η Νέα Δημοκρατία φθάνει στην αυτοδυναμία συγκεντρώνοντας 155 βουλευτές έναντι 64 του ΣΥΡΙΖΑ.