X

Σταθάκης: ολοκληρώνεται η αδειοδότηση της Ολυμπιάδας

Σε καλό κλίμα η συνάντηση με τους μεταλλωρύχους. Τί είπε για έργο στις Σκουριές. Ικανοποίηση της "Ελληνικός Χρυσός" για τις δηλώσεις Σταθάκη.

Ant1news

Τη διαβεβαίωση ότι η αδειοδότηση του έργου της Eldorado Gold στην Ολυμπιάδα ολοκληρώνεται έως και αύριο παρείχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την συνάντηση που είχε με τους μεταλλωρύχους.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι το ζήτημα του έργου στις Σκουριές, το οποίο βρίσκεται σε εκκρεμότητα, δηλαδή της καθετοποίησης της παραγωγής και των μελετών τις οποίες, κατά τον υπουργό, η εταιρεία δεν έχει προσκομίσει, θα τεθεί στη διαδικασία της διαιτησίας, η οποία θα ξεκινήσει σήμερα.

Η διαιτησία, όπως είπε, φιλοδοξούμε ότι θα επιλύσει όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε σχέση με όλες τις υποχρεώσεις της εταιρείας απέναντι στο ελληνικό Δημόσιο.

«Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και καταλήξαμε σε ένα κοινό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούμε» κατέληξε ο κ. Σταθάκης. 

Ικανοποίηση της Ελληνικός Χρυσός για τις δηλώσεις Σταθάκη 

Ικανοποιημένη δήλωσε η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, μετά τις ανακοινώσεις Σταθάκη για το μέλλον της επένδυσης. Ωστόσο, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, «δεν έχουμε λάβει ακόμα τις άδειες στα χέρια μας». 

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τις δηλώσεις του Υπουργού. Ωστόσο δεν έχουμε λάβει ακόμα τις άδειες στα χέρια μας. Αναμένουμε τις άδειες που εκκρεμούν τόσο για την Ολυμπιάδα όσο και για τις Σκουριές άμεσα», αναφέρει αναλυτικά η  ανακοίνωση της Ελληνικός Χρυσός.