X

Σάλος για την αντιγραφή εργασίας από 106 φοιτητές

Οριστικοποιήθηκε η ποινή που επιβλήθηκε στους 106 φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών. Συνεχίζονται οι πολιτικές αντιδράσεις.

Ant1news

Με την ελαφρότερη των ποινών τιμωρήθηκαν οι 106 φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, που παρέδωσαν την ίδια εργασία.

Οι φοιτητές αποκλείστηκαν από την εξεταστική Σεπτεμβρίου μόνο, την ώρα που ο αποκλεισμός τους θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τις τρεις εξεταστικές.

Οι φοιτητικές παρατάξεις, από την πλευρά τους και συγκεκριμένα η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ ζήτησαν εξ αρχής τη μείωση της ποινής στον αποκλεισμό μόνο από το μάθημα στο οποίο έγινε η αντιγραφή, προκαλώντας πολιτική διαμάχη, καθώς η ΟΝΝΕΔ ζήτησε την παραίτηση του προέδρου της ΔΑΠ και ο Σταύρος Θεοδωράκης «να φύγουν τα κόμματα από τα πανεπιστήμια».

Ο καθηγητής που αποκάλυψε το σκάνδαλο με τις 106 ίδιες εργασίες φοιτητών μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Τις θέσεις των φοιτητικών παρατάξεων καταδίκασε και ο Υπουργός Παιδείας, ο οποίος σήμερα μιλώντας στον Real FM δήλωσε ότι, «το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Εδώ, αυτούς τους τσάκωσαν, αλλά το πρόβλημα υπάρχει. Εάν εγώ ήμουν ΝΔ δεν θα έκανα αυτά τα διοικητικά μέτρα, θα τους ανάγκαζα να κάνουν μία ημερίδα να συζητήσουν το θέμα αντιγραφής. Να γίνει μία ανοιχτή συζήτηση, να μπουν καθηγητές, φοιτητές να δούμε τι γίνεται, τι σημαίνει το θέμα αντιγραφή. Διότι, δεν είναι καινούργιο αυτό. Σήμερα είναι μίας άλλης τάξης πρόβλημα».

ΣΥΡΙΖΑ: Το βραβείο αριστείας στο ρουσφέτι ανήκει δικαιωματικά στη ΝΔ

«Το περιστατικό της μαζικής αντιγραφής που συνέβη κατά την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου τον περασμένο Ιούνιο στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών αναδεικνύει την... αριστεία της Νέας Δημοκρατίας και της νεολαίας της στο στήσιμο πελατειακών δικτύων στα ελληνικά πανεπιστήμια», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεχίζει:

«Εξάλλου, η ΝΔ έσπευσε με υπερβολική καθυστέρηση να σχολιάσει την πρωτοφανή απόφαση της τοπικής  ΔΑΠ Πατρών να στηρίξει τους 106 φοιτητές που κατέθεσαν την ίδια εργασία και αφού το θέμα πήρε εκτενέστατη δημοσιότητα , ενώ στις σχετικές ανακοινώσεις μίλησε για «υπερβολές». 

Το βραβείο αριστείας στο ρουσφέτι ανήκει δικαιωματικά στη ΝΔ».

ΟΝΝΕΔ: Τα «παιδιά του Καρανίκα» ξεπέρασαν σε γραφικότητα το είδωλό τους

«Τα ‘παιδιά του Καρανίκα’, ό,τι απέμεινε δηλαδή από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ξεπέρασαν σε γραφικότητα ακόμα και το είδωλό τους, τοποθετώντας τον πήχη της ανοησίας πολύ ψηλά – μέχρι να τον ξεπεράσουν στην αμέσως επόμενη προσπάθειά τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ αναφορικά με το ζήτημα.

Όπως ξεκαθαρίζεται στην ίδια ανακοίνωση, «η στάση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Πατρών αποδοκιμάστηκε άμεσα, από εμάς τους ίδιους, θεσμικά και δημόσια σε όλους τους τόνους, διότι αυτή την απάντηση χρωστούσε η Οργάνωσή μας σε όλους τους νέους και τις νέες που επί δεκαετίες μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους, αναγνωρίζοντας στα πρόσωπα του ΟΝΝΕΔίτη και του ΔΑΠίτη αυτούς που διεκδικούν σύγχρονα πανεπιστήμια για όλους και επίπεδο διαβίωσης αντάξιο των εφοδίων, της προσπάθειας και της απόδοσης όλων των νέων πολιτών».

«Αν σε κάποιους δεν χρωστάμε καμία απάντηση, αυτοί είναι οι επαγγελματίες καταληψίες, οι έμποροι θολοκουλτούρας και οι ιδεολόγοι παραβατικοί της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι το μόνο που έχουν κάνει στη ζωή τους το οποίο προσιδιάζει σε εργασία είναι να χτίζουν γραφεία πρυτάνεων. Το παραλήρημά τους απευθύνεται στο συρρικνωμένο κομματικό τους ακροατήριο. Εμείς οφείλουμε στη γενιά μας και στην πατρίδα μας να εργαστούμε μαζί με όλους τους Έλληνες πολίτες για να θεραπεύσουμε τα προβλήματα και τις παθογένειες του τόπου, όσα, δηλαδή, εκείνοι αγκάλιασαν για να βρεθούν από το 3% για λίγο στην Κυβέρνηση. Και, όταν όλοι μαζί πετύχουμε, εκείνοι θα επιστρέψουν εκεί που ανήκουν: Στην πολιτική αφάνεια και ανυποληψία», καταλήγει η ανακοίνωση.