X

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του αντιδημάρχου Ζωγράφου (βίντεο)

Δεύτερη επίθεση μέσα σε λίγες ώρες πραγματοποιήσαν τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας. Ο λόγος που "χτύπησαν" στο σπίτι του αντιδημάρχου, η γκάφα και η διάψευση.

Ant1news

Δεύτερη παρέμβαση, μέσα σε λίγες ώρες πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας.

Λίγο μετά την πρωινή επίθεση στα γραφεία της αεροπορικής εταιρείας Turkish Airlines τα μέλη του Ρουβίκωνα «χτύπησαν» στο σπίτι του αντιδημάρχου Ζωγράφου, Σταύρου Αρμπιλιά.

Σκοπός τους ήταν να διαμαρτυρηθούν για την «εργατική δολοφονία», όπως χαρακτηρίζουν τον θάνατο της εργάτριας καθαριότητας Ζωγράφου, Ντανιέλας Πρελορέντζου.

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας πέταξαν φέιγ βολάν, κρέμασαν πανό από την ταράτσα της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο Αντιδήμαρχος Ζωγράφου, ενώ κόλλησαν έξω από την πόρτα του διαμερίσματός του σημειώματα.

Ωστόσο, λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως το σπίτι στο οποίο έκαναν παρέμβαση τα μέλη του Ρουβίκωνα δεν ήταν του Αντιδημάρχου αλλά του αδελφού του, κάτι το οποίο, με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη της συλλογικότητας το διαψεύδουν.

«Η επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι  του αδελφού του αντιδημάρχου Ζωγράφου και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αρμπιλιά, όχι μόνο δεν έχει καμιά σχέση με οποιαδήποτε κοινωνική διεκδίκηση, αλλά, αντίθετα ο χαρακτήρας της  προσιδιάζει σε φασιστικές πρακτικές» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει: Στο πρόσωπό του Σταύρου Αρμπιλιά στοχοποιείται μια αριστερή δημοτική αρχή, με σημαντικό έργο υπέρ των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας, και ιδιαίτερα των ασθενέστερων πολιτών του Ζωγράφου.