X

“Συναγερμός” και κόντρες για τις επενδύσεις

Συσκέψεις στο Μαξίμου. Πολιτικό “μπρα ντε φερ» για τις επενδύσεις, με αιχμή Σκουριές και Ελληνικό. Τρίτωσε το κακό με την κόντρα Σπίρτζη - Fraport.

Ant1news



Συναγερμός έχει σημάνει στο Μαξίμου για να μην ξηλωθεί το πουλόβερ της προσέλκυσης επενδυτών, λόγω των εξελίξεων σε Σκουριές, Ελληνικό και αεροδρόμια.

Το πρωί, στον απόηχο της κόντρας με την Eldorado Gold και του «παγώματος» λόγω αρχαίων και δασών της επένδυσης στο Ελληνικό, συνεδρίασε υπό τον Αλέξη Τσίπρα, η TASK FORCE για τις επενδύσεις, έχοντας στο επίκεντρο: την επένδυση της Total στα δύο οικόπεδα της ΑΟΖ στο Ιόνιο, την μεταβίβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie, τις εξελίξεις με την Eldorado Gold και την επιτάχυνση άρσης των διοικητικών εμποδίων για το Ελληνικό (ΚΑΡΤΑ).

Με μπαράζ δηλώσεων, η Νέα Δημοκρατία «πυροβολεί» για την στάση του έναντι των μεγάλων επενδύσεων το Μαξίμου, το οποίο κάνει λόγο για επικοινωνιακή λάσπη της αντιπολίτευσης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επιστρατεύσει ακόμη και βίντεο με το οποίο σχολιάζει την κυβερνητική στάση έναντι των επενδύσεων.

Κικίλιας: καταστρέφουν τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην χώρα

Ο επικεφαλής της «"task force" για τις επενδύσεις» κ. Τσίπρας, καταστρέφει μέσα σε δύο μέρες τις δύο μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας .

Κυβερνητικές πηγές: Η ΝΔ ματαιοπονεί

«Η Νέα Δημοκρατία ματαιοπονεί. Όσα επικοινωνιακά σόου και να σκηνοθετήσει δεν μπορεί ούτε να αναστρέψει το διεθνές θετικό επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα, ούτε να παραγράψει όσα έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση για τις επενδύσεις» απάντησαν κυβερνητικές πηγές.

 

Επίθεση στο Μαξίμου για τα «τσακίδια» του Νίκου Καρανίκα εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ, τόνισε «με εκπλήσσει ότι παραμένει στην θέση του ο Καρανίκας μετά το “στα τσακίδια”. Έχει άποψη. Είναι η άποψη του Πρωθυπουργού;». Ο επικεφαλής του Ποταμιού έβαλε για τον ίδιο λόγο και κατά του Παύλου Πολάκη, ο οποίος «ξαναχτύπησε» μέσω Facebook.

Ο Αναπληρωτής υπουργός  Υγείας έγραψε: Ουρλιάξτε όσο θέλετε για την Ελ Ντοράντο.Η χώρα είναι σε επιτροπεία που εσείς τη βάλατε, αλλά δεν είναι αποικία, για να κάνει ό,τι θέλει ο κάθε CEO... Ή τηρεί αυτά που λένε οι συμβάσεις τις οποίες υπέγραψε (δηλαδή το νέο τρόπο παραγωγής ΧΩΡΙΣ ΚΥΑΝΙΟ) ή αλλιώς ΩΡΑ ΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΠΛΩΡΗ ΤΟΥ ΚΙ ΑΕΡΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΙΑ ΤΟΥ !!!!

“Θολό τοπίο” από δάση και αρχαία στο Ελληνικό

 

 Χαμένη στα …αρχαία και σε δάση που επισήμως δεν έχει διακριβωθεί αν υπάρχουν παραμένει η επένδυση στο Ελληνικό. Η κρίσιμη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που είχε διακοπεί τα ξημερώματα της 6ης Σεπτεμβρίου κι επρόκειτο να συνεχιστεί το μεσημέρι, αναβλήθηκε μέχρι …..νεωτέρας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα κατέληγε σε γνωμοδότηση για κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου της μισής έκτασης της επένδυσης, κάτι που ίσως σημάνει ακόμη και την ματαίωση της.

Η επένδυση στο Ελληνικό αποτελεί δείκτη για τις επενδύσεις στην χώρα λέει η Υπουργός Πολιτισμού, προτάσσοντας πάντως την προφύλαξη των αρχαιοτήτων. 

«Δεν μπορεί να ψάχνουμε με το κιάλι θέσεις εργασίας και ανάπτυξη και να κολλάμε διαρκώς στην επένδυση, λόγω γραφειοκρατικών εμποδίων» δήλωσε στον ΑΝΤ1, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάντος.

Θα ψάξουν για δάσος στο Ελληνικο

Δεν είναι μόνο η γνωμοδότηση του ΚΑΣ που προκαλεί καθυστερήσεις και εγκυμονεί κινδύνους ακόμη και για ανατροπές στην επένδυση. Μετά από έφεση του ΤΑΙΠΕΔ και του επενδυτή, υπάλληλοι της δασικής υπηρεσίας θα κάνουν αύριο αυτοψία για να δουν αν υπάρχει δάσος 37 στρεμμάτων στο παραλιακό μέτωπο της έκτασης, όπως ζητά ο Δασάρχης Πειραιά, εξέλιξη που δεν θα επιτρέψει την ανέγερση πολυώροφου κτηρίου που προβλέπει το έργο.

«Δεν μπορεί η Κυβέρνηση να δίνει εντολές σε όλους, πρέπει να σέβεται θεσμούς και διαδικασίες», σχολίασε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

 

Κόντρα Σπίρτζη – Fraport

Κρίση μεταξύ Κυβέρνησης και επενδυτή σοβεί και σε ότι αφορά την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Ο Χρήστος Σπίρτης στράφηκε κατά της Fraport για αθέτηση υποχρεώσεων της για εκτέλεση έργων υποδομών, με αιχμή αυτά στο αεροδρόμιο Μακεδονία. 

«Αν τα μεγάλα έργα ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού των αεροδρομίων ξεκινούσαν στο μέσο της καλοκαιρινής περιόδου, το πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό, για την εθνική και τοπική οικονομία, θα ήταν τεράστιο. Τόσο η κυβέρνηση, όσο κι οι αρμόδιοι φορείς ήταν πλήρως ενημερωμένοι. Τα έργα αυτά αναμένεται να ξεκινήσουν βάσει του αρχικού προγραμματισμού το φθινόπωρο», απάντησε η Fraport

Οι ανατροπές, οι καθυστερήσεις και τα προσκόμματα στις μεγάλες επενδύσεις στέλνουν λάθος μήνυμα σε αγορές και διεθνείς επενδυτές, σημειώνουν οι αναλυτές, καλώντας να αναλάβει δράσh ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

“Πριν είναι πολύ αργά και όλοι στρέψουν την πλάτη τους στην χώρα μας, πρέπει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να αναλάβει πρωτοβουλία για να σταλεί ξεκάθαρο σήμα ότι η Κυβέρνηση θέλει τις επενδύσεις και μπορεί να τις "τρέξει" όσο γρήγορα απαιτείται», τονίζει ο οικονομικός αναλυτής, Τάσος Μάνθος.