X

Συναγερμός για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό

Εικόνες σοκ από την Πειραϊκή μέχρι την Γλυφάδα λόγω της πετρελαιοκηλίδας. Εντατικές προσπάθειες για να καθαρίσουν οι ακτές.

Ant1news

Ανατριχιαστική εικόνα παρουσιάζουν οι ακτές από την Γλυφάδα μέχρι τον Πειραιά, καθώς ο Σαρωνικός γέμισε με τόνους μαζούτ. 

Η πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε από την βύθιση δεξαμενόπλοιου, "έπνιξε" σχεδόν όλο το παραλιακό μέτωπο και όλοι μιλούν για τεράστια οικολογική καταστροφή. 

Η  φορά των ανέμων μετέφερε μέρος της πετρελαιοκηλίδας στην πειραϊκή στον άγιο Κοσμά μέχρι και την Γλυφάδα, όπου οι ακτές γέμισαν με πίσσα και τα βραχεία βάφτηκαν μαύρα. 

Με αντιρρυπαντικά σκάφη αλλά και ιδιωτικά συνεργεία γίνονται προσπάθειες να καθαρίσουν οι ακτές ενώ ο δήμαρχος Πειραιά που έκανε αυτοψία στην περιοχή υπογράμμισε προς πρώτο μέλημα είναι η απομάκρυνση του πετρελαίου Και μετά η απόδοση ευθυνών σε όποιους προκάλεσαν την ρύπανση.

 

Εν τω μεταξύ, αυτοψία στο παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού Κόλπου για να εκτιμηθούν η κατάσταση από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη 2» και η πορεία των εργασιών απορρύπανσης,  θα πραγματοποιήσουν σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, και ο Αρχηγός του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ,  Σταμάτιος Ράπτης, με πλωτό περιπολικό σκάφος  Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο θα αποπλεύσει από την Πλοηγική Υπηρεσία του Πειραιά.

 

Στις 11:00, με πρωτοβουλία του Υπουργείου, θα ενημερωθούν αρμοδίως οι βουλευτές Α΄ και Β΄ Περιφέρειας Πειραιά για την εξέλιξη των επιχειρήσεων, ενώ στις 13:00 ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Γ.Γ. ΥΝΑΝΠ Διονύσιος - Χαράλαμπος Καλαματιανός και ο Αρχηγός του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. θα μεταβούν στην περιοχή του ναυαγίου και στη Σαλαμίνα, όπου θα έχουν συνάντηση με τη Δήμαρχο, Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου.

 

Στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί, στο Υπουργείο Ναυτιλίας, κοινή Συνέντευξη Τύπου των υπουργών Παναγιώτη Κουρουμπλή και Σωκράτη Φάμελλου. 

Σήμερα η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, θα επισκεφθεί τον Πειραιά και τη Σαλαμίνα. 

Επίσης το Πέραμα και τη Σαλαμίνα θα επισκεφτεί σήμερα και ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης.