X

Την παραίτηση Κουρουμπλή ζήτησε ο Μητσοτάκης

Υπάρχουν βαριές ευθύνες και αμείλικτα ερωτήματα για τη ρύπανση στον Σαρωνικό, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΝΔ και διερωτήθηκε «ποιος έκρινε ότι το καράβι ήταν αξιόπλοο».

Ant1news

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης, περιοχές της Αττικής που έχουν πληγεί από την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η ρύπανση στον Σαρωνικό και ζήτησε να αποδοθούν υπηρεσιακές και πολιτικές ευθύνες.

«Υπάρχουν βαριές ευθύνες και αμείλικτα ερωτήματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και διερωτήθηκε, «ποιος έκρινε ότι το καράβι ήταν αξιόπλοο; Γιατί άργησε αντιδράσει τόσο πολύ ο μηχανισμός; Πως γίνεται να βουλιάζει ένα καράβι σε συνθήκες νηνεμίας;Κινητοποιήθηκαν ναι ή όχι όλα τα σκάφη του Λιμενικού;»

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε «ο Πρωθυπουργός να αποδεχθεί την παραίτηση του κ. Κουρουμπλή».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις ενέργειες της ΝΔ, επισημαίνοντας, «καταθέτουμε σήμερα Επίκαιρη Επερώτηση στη Βουλή, υπογεγραμμένη από όλους τους βουλευτές της Β’ Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής, της Α’ και Β’ Πειραιά, όπου θα θέτουμε συγκεκριμένα ερωτήματα στον κ. Κουρουμπλή, προκειμένου να απαντηθούν και να μάθουμε, επιτέλους, όλη την αλήθεια.

Έχω ζητήσει από τους ευρωβουλευτές μας να διερευνήσουν τη δυνατότητα εξεύρεσης ευρωπαϊκών πόρων για να μπορέσουν να συνδράμουν στην αποκατάσταση.

Επίσης, έχω ζητήσει από το επιτελείο μου να δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να επικαιροποιήσουμε τον σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης, έτσι ώστε να αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τέτοια περιστατικά».

Επίσης δεν παρέλειψε να απονείμει τα εύσημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ταονίζοντας, «θέλω με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ όλους τους Δημάρχους, οι οποίοι κινήθηκαν με δικά τους μέσα και, χωρίς να υπάρχει κανείς απολύτως συντονισμός, έσπευσαν να αντιμετωπίσουν το πολύ μεγάλο πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε.

Χρειαζόμαστε εξειδικευμένη υποστήριξη για να αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους ζητήματα και η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα είναι απολύτως επιβεβλημένη».