X

Μαθητής έπεσε στο κενό σε Δημοτικό Σχολείο στην Γλυφάδα

Το παιδί είχε κλειδώσει μόνο του σε αίθουσα του σχολείου η δασκάλα του. Πώς συνέβη το περιστατικό. Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο εις βάρος της δασκάλας.

Ant1news

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, όπου μαθητής 7 ετών έπεσε στο κενό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι του.

Το παιδί είχε κλειδωθεί μόνο του, σε αίθουσα του Σχολείου απο την δασκάλα του.

Ο μαθητής προσπάθησε να βρει διέξοδο, με αποτέλεσμα όμως να πέσει στο κενό από ύψος περίπου 4 μέτρων, από τον πρώτο όροφο του σχολείου όπου βρισκόταν η αίθουσα.

Το αγοράκι τραυματίστηκε στο πόδι του και μεταφέρθηκε στο "Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού" για τις πρώτες βοήθειες και την αντιμετώπιση του τραύματος του απο τους ειδικευμένους ιατρούς.

Το περιστατικό συνέβη νωρίς μεσημέρι, ωστόσο δεν ενημερώθηκε η Αστυνομία, παρά μόνο το ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταφερθεί το παιδί στο Νοσοκομείο Παίδων.

 

Εκ των υστέρων, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, άνδρες της οποίας, από το ΑΤ Γλυφάδας ανέλαβαν να διερευνήσουν την υπόθεση, ιδίως σε ότι αφορά το πώς κλειδώθηκε το παιδί στην αίθουσα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του πατέρα και της μητέρας του 7χρονου, η δασκάλα κλείδωσε το παιδί στην αίθουσα κατά λάθος, αφού όπως είπε και ο μικρός, την ώρα που η δασκάλα αποχωρούσε από την αίθουσα εκείνος είχε σκύψει για να μαζέψει κάποια χαρτιά του με αποτέλεσμα να μην γίνει αντιληπτός από την δασκάλα του.

Σε βάρος της δασκάλας η αστυνομία σχημάτισε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Ωστόσο, η ίδια με εντολή του εισαγγελέα, η δασκάλα αφέθηκε ελεύθερη.

 

Το ατύχημα συνέβη την ώρα που σχόλασε η τάξη, και όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία συνέβη το εξής:

Ο μικρός μαθητής, όταν άκουσε το κουδούνι έσκυψε κάτω από το θρανίο για να πάρει την τσάντα του. Η δασκάλα, όπως αναφέρει στην κατάθεση της, περίμενε να βγουν όλα τα παιδιά από την τάξη και ύστερα φώναξε αν είναι κανείς ακόμα μέσα, αλλά δεν πήρε απάντηση, γι' αυτό κλείδωσε την πόρτα.

Ο 7χρονος, όταν πήγε να βγει βρήκε την πόρτα κλειδωμένη και άρχισε να φωνάζει, αλλά δεν τον άκουγε κανείς. Έτσι, άνοιξε το παράθυρο και πήδηξε, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στη φτέρνα.

Η δασκάλα που είδε τι συνέβη, έντρομη κάλεσε ασθενοφόρο και τη μητέρα του παιδιού, η οποία ήταν έξω από το σχολείο για να παραλάβει τον γιο της.

Ο 7χρονος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.