X

Δήμαρχος Σαντορίνης προς κατοίκους: Υιοθετήστε έναν εκπαιδευτικό!

Έκκληση από τον Δήμαρχο του νησιού προς τους κατοίκους προκειμένου να βρεθεί προσωρινή λύση για το θέμα της στέγασης των εκπαιδευτικών.

Ant1news

Σοβαρό πρόβλημα με την διαμονή τους σε νησιά, όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος, αντιμετωπίζουν κάποιοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, αφού είτε αδυνατούν να πληρώσουν το ποσό του ενοικίου, είτε δεν βρίσκουν κατάλυμα, με αποτέλεσμα να κοιμούνται σε παραλίες.

Ο δήμαρχος Σαντορίνης, Νίκος Ζώρζος, μίλησε στον Aegean Voice για το οξύ πρόβλημα στέγης που υπάρχει στο νησί για εκπαιδευτικούς και όχι μόνο. Όπως ανέφερε χαρακτηρισκτικά οι δήμαρχοί γίνονται "σάκοι του μποξ".

"Είμαστε σε μια διαρκή αναζήτηση κατοικιών, έχουμε κάνει συσκέψεις επί συσκέψεων για να αντιμετωπίσουμε το θέμα. Από το Υπουργείό μας λένε βοηθήστε και εμείς τους λέμε λύστε μας τα χέρια. Δεν υπάρχουν σπίτια, βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Κάνω έκκληση στους κατοίκους: Υιοθετήστε για λίγο έναν εκπαιδευτικό", είπε ο κ. Ζώρζος.

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Μυκόνου, διέψευσε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να κοιμούνται στην παραλία.

"Οφείλω προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς γνώση των συμπολιτών μας, να τονίσω ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν κοιμάται στις παραλίες ή στους δρόμους της Μυκόνου!", επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι «η Δημοτική Αρχή καταβάλλει εντατικές προσπάθειες, προκειμένου να συνδράμει ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος, εξασφαλίζοντας προσωρινά χώρο διαμονής για όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, μέχρι το πέρας της έντονης τουριστικής σεζόν, η οποία διαρκεί έως τα μέσα Οκτωβρίου στο νησί».