X

Προσλήψεις στις ΤΟΜΥ: καλύφθηκαν μόνο οι μισές θέσεις γιατρών

Που αποδίδει το υπουργείο Υγείας τη μειωμένη συμμετοχή των γιατρών στην προκήρυξη για τις Τοπικές Ομάδες Υγείας

Ant1news



Στη φυγή επιστημόνων στο εξωτερικό αποδίδει, εν μέρει, το υπουργείο Υγείας, τη μειωμένη συμμετοχή των γιατρών στην προκήρυξη για τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), κυρίως στην περιφέρεια και στα νησιά.

Συνολικά μόνο 600 γιατροί έκαναν αιτήσεις για 1195 θέσεις.  Αποτέλεσμα είναι, να μην ξεκινήσουν και οι 239 ΤΟΜΥ τη λειτουργία τους μέσα στο επόμενο δίμηνο, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.

Το υπουργείο Υγείας επισημαίνει, πάντως, ότι ένας σημαντικός αριθμός γιατρών εκδήλωσε ενδιαφέρον, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, απαντώντας στην «περί του αντιθέτου εσκεμμένη φημολογία» και προσθέτει πως η συμμετοχή των παιδιάτρων ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ωστόσο, παραδέχεται ότι δεν καλύπτονται με επάρκεια οι θέσεις γιατρών στην περιφέρεια και τα νησιά, καθώς η διαχρονική δυσκολία στελέχωσης δομών σε απομακρυσμένες περιοχές, έχει επιδεινωθεί λόγω brain drain.

Λόγω της μη επαρκούς κάλυψης των θέσεων γιατρών, μέσα στους επόμενους δύο μήνες αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μεγάλος αριθμός από τις νέες δομές, ωστόσο όχι όλες.