X

ΣΥΡΙΖΑ: ακραία νεοφιλελεύθερος και ξεδιάντροπα λαϊκιστής ο Μητσοτάκης

Ο Μητσοτάκης επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για 4ο μνημόνιο, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα κάνουν λόγο οι ΑΝΕΛ.

Ant1news

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του για την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος της ΝΔ, στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ, τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης παραμένει σταθερά αδιόρθωτος: Αφού επί δύο χρόνια ζητούσε επίμονα εκλογές (!), που φυσικά δεν του "βγήκαν", σήμερα πιστεύει ότι η ελληνική κοινωνία θα στηρίξει τις ακραία νεοφιλελεύθερες θέσεις του που απευθύνονται στην κρατικοδίαιτη ολιγαρχία. Δηλαδή την ελίτ που έφερε τη χώρα στη χρεοκοπία».

Όπως υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για νέο, τέταρτο, μνημόνιο, διέπρεψε, για μια ακόμα φορά, στο ρόλο του ως πλασιέ επιχειρηματικών συμφερόντων, επέδειξε τη μέγιστη δυνατή προθυμία του στις πιο ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, ενώ απέτυχε να πάρει αποστάσεις από την ακροδεξιά καλύπτοντας και πάλι τον αντιπρόεδρό του κ. Γεωργιάδη.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον ακραία νεοφιλελεύθερο και ξεδιάντροπα λαϊκιστή κ. Μητσοτάκη».

ΑΝΕΛ: Χάντρες και καθρεφτάκια επιχείρησε να μοιράσει ο Μητσοτάκης

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη, δήλωσε: Χάντρες και καθρεφτάκια επιχείρησε να μοιράσει από τη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης στους Έλληνες πολίτες. Ακόμη και ο βαρόνος Μινχάουζεν, ο μεγαλύτερος ψεύτης όλων των εποχών θα κοκκίνιζε από ντροπή.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των ΑΝΕΛ τονίζεται: Υποσχέθηκε μειώσεις φόρων, ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικών εισφορών για όλους και επιπλέον αφορολόγητο για τη στήριξη των πιο ευάλωτων οικογενειών, παράλληλα με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων - αν βεβαίως καταφέρει να πείσει, όπως είπε, τους εταίρους! - χωρίς να μπορεί να εξηγήσει με ποιον τρόπο θα τα υλοποιήσει και από που θα βρει τα χρήματα. Προφανώς, θα τα αντλήσει από τις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, τις επιπλέον μειώσεις μισθών και συντάξεων και την απόλυτη φτωχοποίηση, σε βαθμό εξαθλίωσης, των εργαζομένων.

Υπουργείο Εργασίας: πρόκληση για τους νέους οι θέσεις Μητσοτάκη

Πρόκληση για τους εργαζόμενους και τους νέους της χώρας χαρακτηρίζει το υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τις τοποθετήσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας τονίζει μεταξύ άλλων πως «για άλλη μία φορά η ΝΔ επιλέγει να καταγγείλει τα μέτρα που η ίδια εφάρμοσε και τις πολιτικές που υλοποίησε, μειώνοντας τους μισθούς και διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις» και σημειώνει πως με νομοθετική πράξη του 2012, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μείωσαν τον κατώτατο μισθό κατά 22% και για τους νέους έως 25 ετών κατά 32%, μειώνοντας παράλληλα και το επίδομα ανεργίας