X

Τραυματίες στα επεισόδια στη συγκέντρωση μνήμης για τον Παύλο Φύσσα

Τραυματίες, προσαγωγές και περιορισμένες καταστροφές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στις πορείες. Καταδίκη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την επίθεση στο συνεργείο του ΑΝΤ1.

Ant1news

Έξι τραυματίες και πέντε προσαγωγές είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν στις πορείες για τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του.

Μεταξύ των τραυματιών είναι δύο πολίτες, τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του ΑΝΤ1 και ένας αστυνομικός.

Ο ένας πολίτης δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι, ενώ ο άλλος ξυλοκοπήθηκε από νεαρούς έξω από κατάστημα Καφέ στο οποίο προξένησαν φθορές.

Οι δύο οπερατέρ και ο ρεπόρτερ Χρήστος Μαζανίτης τραυματίστηκαν όταν δέχτηκαν επίθεση από ομάδα αγνώστων και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ο αστυνομικός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη.

 

Οι κουκουλοφόροι προξένησαν φθορές στο Δημαρχείο Κερατσινίου όπου έσπασαν την πόρτα του ληξιαρχείου ενώ έβγαλαν στο δρόμο καρότσια από σούπερ μάρκετ με τα οποία έστησαν οδοφράγματα .

Στη Θεσσαλονίκη προκλήθηκαν ζημιές στις βιτρίνες καταστημάτων, στο κέντρο της πόλης, ενώ κάηκε ένας κάδος απορριμμάτων.

Κατά τη διάρκεια της πορείας στο Βόλο δέχθηκαν επίθεση, με πέτρες και μπογιές, τα τοπικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι κουκουλοφόροι έσπασαν κάμερες συνεργείου τοπικού τηλεοπτικού σταθμού και ταμπέλες τραπεζών, ενώ επιτέθηκαν και με κόκκινες μπογιές στην είσοδο της εφημερίδας «Ταχυδρόμος», κατέστρεψαν την μετώπη του Κεντρικού Ταχυδρομείου στην λεωφόρο Δημητριάδος, πέταξαν φυλλάδια και έγραψαν συνθήματα σε τοίχους δεκάδων κτιρίων.

Σε καθεμία από τις παραπάνω περιπτώσεις η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και τα επεισόδια έληξαν μεταξύ 22:00 -23:00 το βράδυ.

Την επίθεση στο συνεργείο του ΑΝΤ1 καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία

ΣΥΡΙΖΑ: Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στις διαδηλώσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκαν ο ρεπόρτερ Χρ. Μαζανίτης και οι τεχνικοί του τηλεοπτικού συνεργείου του Antenna, Αλ. Πονσέ και Θ. Μελέτης, κατά το σημερινό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στις διαδηλώσεις, και μας βρίσκουν όλους απέναντι. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού, και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

 ΝΔ: Η απόπειρα τρομοκράτηση του δημοσιογραφικού κόσμου δεν θα περάσει

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση θρασύδειλων αναρχικών στο τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο κ. Χρήστο Μαζανίτη.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η απόπειρα τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου δεν πρόκειται να περάσει.

Καλούμε την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την ανοχή στη βία και την ανομία και τις αστυνομικές αρχές να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι ένοχοι να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη».