X

Ομόθυμη καταδίκη για την επίθεση στο συνεργείο του ΑΝΤ1 (βίντεο)

Τα μέλη του έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού, ενώ κάλυπταν πορεία για τον Π. Φύσσα. Πως περιγράφει το περιστατικο ο ρεπόρτερ. Τι αναφέρουν τα κόμματα.

Ant1news

Ομόθυμη ήταν η καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο για την επίθεση που δέχτηκε το τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΝΤ1, κατά τη διάρκεια της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. 

Τη στιγμή της επίθεσης που δέχθηκε το συνεργείο του ΑΝΤ1, περιέγραψε στο Καλημέρα Ελλάδα ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 Χρήστος Μαζανίτης.

Δύο τεχνικοί και ο ίδιος δέχθηκαν επίθεση, ενώ κάλυπταν την πορεία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Το συνεργείο βρισκόταν στη συμβολή των οδών Σαλαμίνος με Ψαρών, όπου όπως είπε ο Χρήστος Μαζανίτης «δύο πολίτες ήταν τραυματισμένοι και πεσμένοι στο έδαφος». Πρόκειται για πολίτες που είχαν βγει για να προστατέψουν τις περιουσίες τους, όπως εξήγησε ο ίδιος.

Ο ένας εξ αυτών, μάλιστα, είχε λάμα στο πόδι του, η οποία έφυγε απο την θέση της, μετά από τα χτυπήματα που δέχθηκε.

«Εμείς κινηθήκαμε προς την Αγίου Δημητρίου, όπου είχαν στηθεί μπλόκα με κάδους», συνέχισε ο Χρήστος Μαζανίτης, περιγράφοντας το πώς έγινε η επίθεση, «ο Αλέξης είχε την κάμερα και δέχθηκε πρώτος επίθεση, ο Θωμάς έσπευσε να προστατέψει τον Αλέξη. Τότε είδα ότι κάποιος ερχόταν από πίσω του κρατώντας ένα σιδερένιο αντικείμενο, σαν κολώνα, στο χέρι, και πήγα να προστατέψω τον συνάδελφο. Στο σημείο έφτασαν ακόμα δύο συνάδελφοι και οι τρεις μαζί προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα, όταν κάποιος που κρατούσε κάτι σα μάρμαρο ή πέτρα, με χτύπησε από πίσω στο κεφάλι. Ο Θωμάς Μελέτης, ο ηχολήπτης, ήταν εκείνος που τραυματίστηκε πιο σοβαρά από τους υπόλοιπους δύο. Ο Θωμάς υπέστη κάταγμα στη μύτη και έχει χτυπήσει τα πλευρά του, όμως πήρε εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία του, δεδομένης της κατάστασης».

Ο Χρήστος Μαζανίτης και ο Αλέξης Πόνσε τραυματίστηκαν ελαφρότερα και δεν νοσηλεύτηκαν. Η επίθεση καταδικάστηκε απο τα περισσότερα κόμματα.

Καταδίκη απο τον πολιτικό κόσμο

"Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκαν ο ρεπόρτερ Χρ. Μαζανίτης και οι τεχνικοί του τηλεοπτικού συνεργείου του Antenna, Αλ. Πονσέ και Θ. Μελέτης, κατά το σημερινό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι. Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στις διαδηλώσεις, και μας βρίσκουν όλους απέναντι. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού, και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση", αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

"Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση θρασύδειλων αναρχικών στο τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο κ. Χρήστο Μαζανίτη. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η απόπειρα τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου δεν πρόκειται να περάσει. Καλούμε την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την ανοχή στη βία και την ανομία και τις αστυνομικές αρχές να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι ένοχοι να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη", αναφέρει η Νέα Δημοκρατία

“Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση και τον τραυματισμό από κουκουλοφόρους του ρεπόρτερ Χρ. Μαζανίτη και των τεχνικών του τηλεοπτικού συνεργείου του Antenna, Αλ. Πονσέ και Θ. Μελέτη, καθώς και των δύο άλλων πολιτών κατά τη διάρκεια του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε εχθές στο Κερατσίνι, με αφορμή την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Δυστυχώς, ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας και οι ηθικοί αυτουργοί - εντολείς παραμένουν ελεύθεροι καθώς η δίκη της Χρυσής Αυγής καρκινοβατεί ενώ οι κουκουλοφόροι, που αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, συνεχίζουν ανεμπόδιστοι να καταστρέφουν, να τραυματίζουν και να τρομοκρατούν. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού και τους πολίτες που δέχθηκαν τις επιθέσεις και τους ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση”, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

"Το ΚΚΕ καταδικάζει τη χθεσινή επίθεση στο τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΝΤ1 και το δημοσιογράφο Χρήστο Μαζανίτη, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για την επέτειο από τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Τέτοιες ενέργειες αξιοποιούνται για τη συκοφάντηση των εργατικών – λαϊκών αγώνων και της πάλης ενάντια στο φασισμό–ναζισμό", σύμφωνα με ανακοίνωση του Περισσού.

"Η επίθεση κατά του τηλεοπτικού συνεργείου του ΑΝΤ1, κατά τη διάρκεια του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στο Κερατσίνι, είναι ένα ακόμη περιστατικό τρομοκράτησης ανθρώπων του Τύπου από τους γνωστούς- αγνώστους. Η καταδίκη της με τα πιο έντονα λόγια είναι αυτονόητη, όπως αυτονόητη και αμέριστη είναι η συμπαράστασή μας στους δύο τεχνικούς και τον δημοσιογράφο που τραυματίστηκαν, μαζί με τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση. Κάποιοι έχουν ευθύνη για τη στοχοποίηση του Τύπου, όχι του Τύπου συλλήβδην, αλλά των ανθρώπων που βγαίνουν στον δρόμο στη μάχη της πληροφόρησης. Και κάποιοι έχουν ευθύνη για την καλλιέργεια γενικευμένης αίσθησης ανομίας που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να ασκεί βία. Ακόμη και σε μια συγκέντρωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Ας αναλάβει επιτέλους η κυβέρνηση τις ευθύνες της και ας δουλέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τη εμπέδωση της ασφάλειας και της τάξης. Και ας το καταλάβουν όλοι: η μνήμη του Παύλου Φύσσα δεν είναι αφορμή για βία", αναφέρει Το Ποτάμι.

"Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε βάρος του δημοσιογράφου και του τηλεοπτικού συνεργείου του ΑΝΤΕΝΝΑ. Τέτοιου είδους ενέργειες είναι απαράδεκτες και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους εργαζόμενους του σταθμού.Δεν τιμάται η μνήμη του Παύλου Φύσσα με αυτόν τον τρόπο", αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.