X

Θεσσαλονίκη: Αγωνία για την 18χρονη τραυματία του πολύνεκρου τροχαίου

Μάχη για τη ζωή της δίνει η νεαρή κοπέλα. Θρήνος για τους τρεις άνδρες που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Πώς έγινε η τραγωδία.

Ant1news

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τη ζωή της βαριά τραυματισμένης νεαρής που τραυματίστηκε στο πολύνεκρο τροχαίο που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η κοπέλα φέρει πολλαπλές κακώσεις στο κεφάλι, το θώρακα και τα άκρα, όμως σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς στο Παπανικολάου, στη ΜΕΘ του οποίου νοσηλεύεται, το ευτύχημα είναι ότι δεν έχουν πληγεί τα ζωτικά της όργανα.

Αυτό που λένε οι γιατροί είναι ότι το επόμενο 24ώρο θα είναι το κρίσιμο.

Να σημειωθεί ότι η 18χρονη, συνεπιβάτης στη μοτοσικλέτα του 22χρονου φίλου της, όπως και εκείνος φορούσε κράνος. Εκείνος δεν στάθηκε τυχερός, καθώς κατέληξε αμέσως μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Νεκροί είναι και δύο άνδρες, 22 και 51 ετών, οι οποίοι επέβαιναν στη δεύτερη μοτοσικλέτα που παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Γερμανός τουρίστας. Οι δύο άνδρες, αλβανικής υπηκοότητας θα κηδευτούν στην Αλβανία.

 

Οι δύο άνδρες ήταν πατέρας και γιος και έχασαν τη ζωή τους ακαριαία. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι το αν φορούσαν τα κράνη τους, τα οποία ωστόσο, βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας ή αν τα είχαν περασμένα στα χέρια τους, όπως εγκληματικά συνηθίζουν να κάνουν πολλοί αναβάτες.

Πώς έγινε το μοιραίο

Το δυστύχημα έγινε μπροστά στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, σε μικρή απόσταση από το Λευκό Πύργο, δηλαδή στο κέντρο της πόλης, περίπου στις 3 τα ξημερώματα.

Τα ακριβή αίτια δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα, όμως τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν ότι όλα τα οχήματα βρίσκονταν στην ίδια κατεύθυνση.

Οι δύο μοτοσικλέτες φαίνεται πως είχαν ανεπτυγμένη ταχύτητα, όταν το όχημα που οδηγούσε ο 67χρονος Γερμανός, άλλαξε ξαφνικά πορεία και από τη δεξιά λωρίδα κινήθηκε προς τα αριστερά για να στρίψει στο φανάρι που βρίσκεται στο σημείο.

 

Ο τουρίστας είχε προορισμό τη Χαλκιδική και δεν αποκλείεται να μην έβγαλε φλας ή να το έβγαλε τελευταία στιγμή, παρασύροντας τις δύο μηχανές, με τα τραγικά αποτελέσματα.

Αυτό που επίσης εξετάζεται, είναι να έλαβε λανθασμένες ή μη έγκαιρες οδηγίες από το GPS του οχήματος.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γερμανός μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ και στη συνέχεια συνελήφθη και κρατείται για Ανάκριση.