X

Επίσημες οδηγίες ζητούν οι ψαράδες (βίντεο)

Οριοθέτηση στο Σαρωνικό ζητούν οι ψαράδες, μέσω του Καλημέρα Ελλάδα. Η επίσημη απάντηση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ant1news

Επίσημες οδηγίες για το ψάρεμα στο Σαρωνικό ζήτησαν οι ψαράδες της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου, μέσω του Καλημέρα Ελλάδα και του ΑΝΤ1, την ώρα που ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημειώνει ότι είναι νωρίς για κάτι τέτοιο.

Οι ψαράδες βλέπουν τα προϊόντα τους να οδεύουν προς τον κάλαθο των αχρήστων, καθώς μένουν αδιάθετα μπροστά στο φόβο των καταναλωτών, λόγω της πετρελαιοκηλίδας.

Διαβεβαιώνουν, παράλληλα, ότι το ψάρεμα στην επίμαχη περιοχή απαγορευόταν πριν ακόμα από το τραγικό ατύχημα, σημειώνοντας πως ακόμα και τα λίγα καΐκια που κινούνται στον Σαρωνικό έχουν μετακινηθεί στον Κορινθιακό.

Άλλωστε, όπως λένε, «τα αλιεύματα περνούν από καθημερινό έλεγχο», ενώ σε κάθε περίπτωση, «τα κιβώτια αναφέρουν πάνω τον τόπο και το χρόνο ψαρέματος».

Αποστόλου: Περιμένουμε το ΕΛΚΕΘΕ για την έκδοση οδηγίας για το ψάρεμα

Έτοιμο να δώσει χρήματα για αποζημιώσεις είναι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι όμως άγνωστο το πότε θα δοθεί επίσημη οδηγία για το ψάρεμα, όπως εξήγησε ο Υπουργός.

Ο Βαγγέλης Αποστόλου παρέπεμψε στο ΕΛΚΕΘΕ σχετικά με την έκδοση οδηγίας για το ψάρεμα.

«Περιμένουμε την έρευνα του ΕΛΚΕΘΕ για να στοιχειοθετήσουμε φάκελο με την απώλεια εισοδήματος των ψαράδων αλλά είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για το πού θα αναζητήσουμε τους πόρους. Πέραν αυτών από την ασφάλεια του πλοίου από την πλευρά μας υπάρχουν μέτρα και δράσεις που μπορούμε να αντλήσουμε πόρους» δήλωσε ο κ. Αποστόλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Αν δεν συνταχθεί ο συγκεκριμένος φάκελος δεν μπορούμε να πούμε τίποτα άλλο παρά να ευχαριστήσουμε τους ψαράδες γιατί χωρίς διαταγές ξέρουν τι να κάνουν και δεν πλησίασε κανείς στις περιοχές αυτές», εξήγησε ο Υπουργός, επιβεβαιώνοντας ότι, «όσα ψάρια πηγαίνουν στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου ψαρεύονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 5 μιλίων από τις ακτές».