X

“Ντου” στο υπουργείο Εσωτερικών (φωτο)

Μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος και του Συνδικάτου ΟΤΑ διαμαρτύρονται για τους παιδικούς σταθμούς και ζητούν κατάργηση κάθε εισφοράς των γονέων.

Ant1news

Ένταση σημειώθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος, κατά την διάρκεια συλλαλητηρίου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και της Ομοσπονδίας ΟΤΑ Αττικής.

Εκπρόσωποι των ομοσπονδιών ζήτησαν να δουν εκπρόσωπο του υπουργείου, αλλά τους απάντησαν ότι «δεν υπήρχε στο κτίριο κάποιος αρμόδιος για να συμβεί κάτι τέτοιο».

Οι διαδηλώτριες τότε επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτίριο, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ τις απώθησαν και για λίγα λεπτά σημειώθηκε μεγάλη ένταση με φωνές και σπρωξιές.

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν όταν οι διαδηλώτριες ενημερώθηκαν πως θα τις δεχθεί κάποιος υπεύθυνος και αντιπροσωπεία τους ανέβηκε στα γραφεία για τη συνάντηση.

 

Οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς -όπως καταγγέλλουν- και διεκδικούν αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.

 

Ο πρόεδρος του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, Σπύρος Κωνσταντάς, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το Συνδικάτο θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα τις κινητοποιήσεις για το θέμα, ενώ σημείωσε ότι στη συνάντηση ο εκπρόσωπος του υπουργείου ανέφερε ότι 9 γυναίκες που εργάζονταν σε παιδικό σταθμό του δήμου Ψυχικού και απολύθηκαν λόγω μείωσης παιδιών, θα επαναπροσληφθούν σε άλλες αντίστοιχες δομές.