X

“Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο” φώναξαν από μητέρες που έχασαν τα παιδιά τους σε τροχαία (βίντεο)

Κρατώντας αγκαλιά τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους ζήτησαν για ακόμη μια φορά «γρήγορη, πραγματική και αυστηρή απονομή Δικαιοσύνης».

Ant1news

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με σύνθημα «Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο» πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης μαυροφορεμένες μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους σε τροχαίο.

Κρατώντας αγκαλιά τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους, φορώντας μια λευκή πεταλούδα με το όνομα του νεκρού παιδιού τους στο στήθος και με τα πρόσωπα χαραγμένα από τον πόνο, ζήτησαν για ακόμη μια φορά «γρήγορη, πραγματική και αυστηρή απονομή Δικαιοσύνης».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε στο Υπουργείο με τις μητέρες θυμάτων θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο της συνάντησης ο Υπουργός παρουσίασε τις υπό διαβούλευση νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης σχετικά με την αυστηροποίηση του πλέγματος διοικητικών κυρώσεων για τις περιπτώσεις πρόκλησης θανατηφόρου ατυχήματος από οδηγό υπό την επήρεια οινοπνεύματος, και δη ως προς την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για μακρό χρονικό διάστημα. Περαιτέρω, σε περίπτωση οποιασδήποτε μελλοντικής παράβασης ΚΟΚ από τον ίδιο οδηγό υπό την επήρεια αλκοόλ, προβλέπεται η δια βίου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού οχήματος.

 

Ο κ. Κοντονής επεσήμανε, πάντως, στις μητέρες των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων ότι ήδη προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την επίταση των ποινών στις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων από ασυνείδητους οδηγούς, ενώ βρίσκεται σε επαφή με τα συναρμόδια Υπουργεία για την επανεξέταση των διοικητικών προστίμων που προβλέπονται στον ΚΟΚ.

Από την πλευρά τους οι μητέρες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις θέσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και τη συνάντηση που είχαν μαζί του και τόνισαν την ανάγκη επαγρύπνησης της πολιτείας  στα ζητήματα αυτά.