X

Επίθεση σε βαν που μετέφερε μεταλλωρύχους (φωτο)

Καταγγελία εργαζομένων στην Ελληνικός Χρυσός. Απεργία και κάθοδο στην Αθήνα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας

Ant1news

Σαρανταοκτάωρη απεργία και κάθοδο, το πρωί της Πέμπτης, στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Διεκδικούν τη γρήγορη επίλυση των εκκρεμοτήτων σχετικά με την αδειοδότηση που έχει ζητήσει η εταιρεία χρυσού για τις Σκουριές, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, να έχουν «αντικείμενο εργασίας».

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την κυβέρνηση και την εταιρεία για να έχουμε δουλειά εμείς. Οι τρεις άδειες που δόθηκαν για την Ολυμπιάδα δεν αρκούν για να προχωρήσει το έργο, είναι ενιαίο», είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις στοές των μεταλλείων, Χρήστος Ζαφειρούδας.

Όπως υποστήριξε ο κ. Ζαφειρούδας, η άδεια για τις Σκουριές, αφορά «την κατασκευή εργοταξίου για εξόρυξη συμπυκνώματος χαλκού, που θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταλλουργία στο Μαντέμ Λάκκο και όχι εξόρυξη χρυσού». «Δεν έχει να κάνει με τη διαιτησία αυτή η άδεια, είναι άλλο το θέμα του flashsmelting, δημιουργείται σύγχυση», είπε ο κ. Ζαφειρούδας.

Εν τω μεταξύ οι μεταλλωρύχοι κατήγγειλαν επίθεση σε βαν που μετέφερε εργαζομένους, της Ελληνικός Χρυσός, στα σπίτια τους μετά από την εργασία τους.

 

 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ergoliptesxalkidikis και αναμεταδίδει το seleo.gr, άγνωστοι επιτέθηκαν με γυάλινα μπουκάλια τα οποία περιείχαν μπογιά, κατά του βαν, λίγο έξω απο την Ιερισσό. Από την επίθεση δεν σημειώθηκε  τραυματισμός. Προανάκριση διενεργεί το ΑΤ Αρναίας

Nεολαία ΣΥΡΙΖΑ προς Μαξίμου: μην κάνετε βήμα πίσω για την Eldorado

Ανακοίνωση για τις Σκουριές και τις επικείμενες δίκες, εξέδωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η «Eldorado Gold εκβιάζει με σκοπό να πάρει νέες άδειες που θα επεκτείνουν την καταστροφή, η οποία συντελείται ήδη στη Βορειοανατολική Χαλκιδική».

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη διατυπώνει τα εξής αιτήματα:

Καλούμε την κυβέρνηση να μην κάνει άλλα βήματα πίσω.
Να παρθούν οι παράνομες άδειες για την Ολυμπιάδα πίσω και να μην δοθεί καμία νέα.
Να μη γίνει καμία επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Β.Α Χαλκιδική.