X

Ανήσυχοι οι δήμαρχοι του παραλιακού μετώπου της Αττικής

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα που θέτουν για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό και την «επόμενη μέρα» στις ακτές των δήμων τους.

Ant1news

Προβληματισμένοι και ανήσυχοι για τον χρόνο ολοκλήρωσης της διαδικασίας απορρύπανσης εμφανίστηκαν οι δήμαρχοι του παραλιακού μετώπου της Αττικής που μολύνθηκαν από την πετρελαιοκηλίδα.

«Δεν μπορεί να έγιναν όλα καλά και να έχουμε τέτοια αποτελέσματα, δεν μπορεί η επιθεώρηση του πλοίου, η διαδικασία, οι ιδιώτες και όλα να πήγαν καλά», είπαν, σημειώνοντας ωστόσο, πως πρωτεύον είναι να καθαρίσουν οι ακτές και οι θάλασσες και μετά θα αποδοθούν οι πολιτικές, ποινικές και αστικές ευθύνες εκεί που πρέπει.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης διερωτήθηκε πως βυθίστηκε το «Αγία Ζώνη ΙΙ» μέσα σε μιάμιση ώρα και πως είναι δυνατόν να κυκλοφορούσε το πλοίο ανασφάλιστο.

Για τα υπολείμματα μαζούτ που υπάρχουν στον πυθμένα και για τα οποία υπάρχει κίνδυνος στερεοποίησης, έκανε λόγο ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης είπε πως αναγκάστηκε να προσφύγει σε ιδιωτική εταιρεία με φράγματα κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τους επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Εκ μέρους του Λιμενικού Σώματος ο Αλέξανδρος Λαγουρός κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να παραδοθεί καμία ακτογραμμή στους δήμους, αν δεν συνταχθεί πρακτικό καλής εκτέλεσης εργασιών που θα υπογραφεί από τους αναδόχους.