X

Συνάντηση Ερντογάν – Τραμπ

Με τον Πρόεδρος των ΗΠΑ συναντάται σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος, ενώ ορίστηκε νέα συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ant1news

Με τον Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ορίστηκε και νέα συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, για τις 28 Σεπτεμβρίου.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος Πρόεδρος θα συναντηθεί απόψε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Στη σημερινή συνάντηση Ερντογάν – Τραμπ αναμένεται να τεθούν επί τάπητος θέματα, που διαφωνούν οι δύο χώρες εδώ και αρκετό καιρό. Το σημαντικότερο ίσως για την Άγκυρα είναι η αποστολή όπλων από την Ουάσιγκτον στην PYD/YPG (Κούρδοι της Συρίας).

Το δημοψήφισμα που προγραμματίζει για τις 25 Σεπτεμβρίου η Περιφερειακή Κουρδική Διοίκηση στο Ιράκ, θα αποτελέσει ένα άλλο σημαντικό κεφάλαιο των συνομιλιών.

Θα επανατεθεί επίσης το αίτημα της Τουρκίας για έναρξης της δικαστικής διαδικασίας εις βάρος του Φετουλάχ Γκιουλέν και για την έκδοση του στην Τουρκία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος θα ενημερώσει επίσης τον Τραμπ για τα προβλήματα των μουσουλμάνων στη Μιανμάρ.

Νέα συνάντηση του Ερντογάν με τον Πούτιν

Οι εξελίξεις στη Συρία και το θέμα των S-400 θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης Ερντογάν-Πούτιν αντίστοιχα στην Τουρκία την επόμενη Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου.

Τη νέα συνάντηση ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος στο Παγκόσμιο Επιχειρηματικό Φόρουμ ‘Μπλούμπεργκ’ στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται.

Ο Ταγίπ Ερντογάν αφού ανέφερε πως θα έχουν τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν την επόμενη Δευτέρα, είπε έπειτα ότι θα παρακαθίσουν σε δείπνο την Πέμπτη και ότι θα συζητήσουν τα όσα συμβαίνουν στη Συρία.

Ερντογάν  και Πούτιν εκτός από το θέμα της Συρίας θα συζητήσουν και το θέμα των πυραύλων S-400 που σχεδιάζει να αγοράσει η Τουρκία από τη Ρωσία.

Η τελευταία του συνάντηση του Τούρκου προέδρου με το Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν στις 8 Ιουλίου στο περιθώριο της συνόδου των G20 στη Γερμανία.