X

Δύο δεξαμενόπλοια στο ναυάγιο του “Αγία Ζώνη ΙΙ”

Προς συνέχιση της απάντλησης καυσίμων από το βυθισμένο πλοίο. Στο Αυτόφωρο για λαθρεμπόριο οι συλληφθέντες του «Λασσαία».  "Ξεχασαν" να ειδοποιήσουν το Τελωνείο.

Ant1news

Δύο δεξαμενόπλοια προσέγγισαν τις πρώτες πρωινές ώρες το σημείο όπου έχει βυθιστεί το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ», στα νοτιοδυτικά της Αταλάντης, ώστε να συνεχιστεί η απάντληση των καυσίμων από το ναυάγιο.

Το «Aegean breeze 1» και το «Siros», βρίσκονται στο σημείο, για να αναλάβουν τη διαδικασία που σταμάτησε πριν από δύο μέρες, όταν έληξε η άδεια του «Λασσαία». Το καθένα από αυτά ανήκει σε άλλη εταιρεία. Το ένα έχει αιτηθεί να απαντλήσει το πετρέλαιο ως πετρελαιοειδή κατάλοιπα και το άλλο ως φορτίο.

Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει γίνει σαφές από τις αρμόδιες Αρχές το πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία, ενώ στον πλωτό γερανό που βρίσκεται στο σημείο φέρεται πως έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 300 κυβικά μίγματα πετρελαιοειδών από το «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Υπενθυμίζεται ότι ο πλοίαρχος και ο Α’ μηχανικός του «Λασσαία», συνελήφθησαν και κρατούνται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, όταν κατά τον έλεγχο που έγινε στο πλοίο εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα παράνομου καυσίμου.

Σήμερα, μετά από τη χθεσινή αναβολή που πήραν, δικάζονται στο Αυτόφωρο, κατηγορούμενοι για παραβίαση του τελεωνειακού κώδικα, για λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό πλημμελήματος. 

Όπως αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ, βάσει ενημέρωσης απο την Γενική Διεύθυνση Τελωνείων, «κατά την δικάσιμο της 21-09-2017, δεν εκλήθη υπάλληλος της Τελωνειακής Υπηρεσίας προκειμένου να παρευρεθεί ως μάρτυρας. Επιπλέον, σήμερα και ώρα 12,45  εκλήθη τηλεφωνικά υπάλληλος της Υπηρεσίας να παραστεί στις 14.00 στο  Πρωτοδικείο Πειραιά , Τμήμα 1ο,  Μονομελές, κατά την εξ αναβολής δικάσιμο της υπόθεσης.

Επειδή ο εν λόγω υπάλληλος καταθέτει ως μάρτυρας στο Εφετείο Αθηνών για άλλη υπόθεση, θα παρευρεθεί άλλος υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας».