X

Ο “γεροξεκούτης” Τραμπ και ο “μικρός άνθρωπος-πύραυλος” Κιμ (βίντεο)

Νέα ανησυχία μετά απο δόνηση με "μηδενικό εστιακό βάθος" που καταγράφηκε στην Β. Κορέα. Έντονα προσωπικά στοιχεία στην αντιπαράθεση των δύο ηγετών.

Ant1news

Ανησυχία για την πιθανότητα νέας εκτόξευσης πυραύλου, προκαλεί η καταγραφή σεισμικής δόνησης εντάσεως 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο στην Βόρεια Κορέα και με το εστιακό βάθος της να καταγράφεται στα μηδέν μέτρα, επρόκειτο δηλαδή για απόλυτα επιφανειακό σεισμό.

Η Κίνα εκτιμά ότι ότι «κατά πάσα πιθανότητα» η δόνηση προήλθε από έκρηξη, της οποίας η αιτία παραμένει άγνωστη, μέχρι στιγμής. Υπενθυμίζεται πως η Βόρεια Κορέα έχει ήδη προβεί σε έξι πυρηνικές δοκιμές και η παγκόσμια κοινότητα ανησυχεί μήπως αυτή τη φορά είναι η έβδομη.

Η Νότια Κορέα πάντως ανακοίνωσε πως επρόκειτο για «φυσιολογική» σεισμική δόνηση, καθώς η ανάλυση των γεωλογικών δεδομένων έδειξε πως δεν προέρχονται από έκρηξη.

 Εκτιμά ότι η σεισμική δόνηση είναι κατά πάσα πιθανότητα ένας απλός μετασεισμός της πυρηνικής δοκιμής που πραγματοποιήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου από τον Πιονγκγιάνγκ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο

Διαφορετική εκδοχή δίνει ο Λασίνα Ζέρμπο, ο επικεφαλής του Οργανισμού της Συνθήκης Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών (Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty Organization) Λασίνα Ζέρμπο.  Εκτιμά ότι η σεισμική δόνηση είναι κατά πάσα πιθανότητα ένας απλός μετασεισμός της πυρηνικής δοκιμής που πραγματοποιήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου από τον Πιονγκγιάνγκ 

"Η πιθανότερη υπόθεση αυτή την στιγμή είναι ότι πρόκειται για μία συνέπεια προηγούμενου μεγάλης ισχύος γεγονότος που μπορεί να έχει ακόμη επιπτώσεις στη ζώνη κρούσης", δήλωσε ο Λασίνα Ζέρμπο, στο Γαλλικό Πρακτορείο.. 

Κόντρα "ύβρεων" Τραμπ και Κιμ 

Εν τω μεταξύ, τις λεκτικές τους ...δυνατότητες προβάλλουν Ντόναλντ Τράμπ και Κιμ Γιόνγκ Ούν με εκατέρωθεν προσβολές και ύβρεις.

Σήμερα ήταν η σειρά του Αμερικανού Προέδρου να απαξιώσει και πάλι τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, χαρακτηρίζοντας τον ως "μικρό άνθρωπο-πύραυλο".

Βέβαια, της δήλωσης αυτής είχε προηγηθεί το προσβλητικό "γεροξεκούτη" όπως είχε αποκαλέσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ο Κιμ Γιονγκ Ούν, μέσω της ...εθνικής τηλεπαρουσιάστριας της Β. Κορέας, που διάβασε δήλωση του.

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον πάντως διαβεβαίωσε ότι οι διπλωματικές προσπάθειες κατευνασμού της ένατσης θα συνεχιστούν, εν μέσω της σκληρής ρητορικής και των απειλών στρατιωτικής αντιπαραθέσης.

"Έχουμε προκληθεί πολύ, αλλά οι διπλωματικές προσπάθειές μας συνεχίζονται αμείωτες" είπε χαρακτηρριστικά ο Τίλερσον.