X

Σκουλήκι “έφαγε” το μάτι 17χρονου (βίντεο)

Καρέ-καρέ η ανατριχιαστική χειρουργική επέμβαση στο μάτι του άτυχου έφηβου…

Ant1news



Με φριχτούς πόνους και απώλεια όρασης στο δεξί μάτι εισήχθη 17χρονος σε νοσοκομείο του Μεξικού.  Οι οφθαλμίατροι του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας Conde de Valenciana, εξέτασαν τον 17χρονο και διαπίστωσαν πως ένα σκουλήκι μπαινόβγαινε στην στην ίριδα του ματιού του. 

Το παράσιτο, που «κολυμπούσε» στο ενδοφθάλμιο υγρό, ήταν μέσα στο μάτι του έφηβου επί τρείς εβδομάδες και είχε διεισδύσει στον αμφιβληστροειδή. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν τον φακό του ματιού του 17χρονου προκειμένου να φτάσουν και να κόψουν σε κομμάτια το 3 χιλιοστών σκουλήκι.  

Το παράσιτο είχε, όμως ανοίξει τρύπες τόσο στην ίριδα όσο και στον αμφιβληστροειδή, προκαλώντας μόνιμη απώλεια όρασης στον έφηβο. 

 

 

Το μικροσκοπικό παράσιτο αναγνωρίστηκε ως τρεματόδεμα, ένας τύπος επίπεδων σκουληκιών, τα οποία «εισβάλλουν» στο ανθρώπινο σώμα με την κατάποση ωμών ψαριών ή λαχανικών  που περιέχουν τις προνύμφες τους..

Συνήθως μολύνουν το έντερο και ως εκ τούτου η παρουσία του παράσιτου στο μάτι του αγοριού προβληματίζει τους οφθαλμιάτρους του Conde de Valenciana…