X

Σκληρή κόντρα Θεοδωράκη – Γεννηματά για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Ανεβαίνουν οι τόνοι στην Κεντροαριστερά μετά το αδιέξοδο στην εξ αποστάσεως ψηφοφορία. Τι υποστηρίζει η κάθε πλευρά.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

«Πέταξε το γάντι» στην Φώφη Γεννηματά ο Σταύρος Θεοδωράκης για το θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας.

Από τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής του Ποταμιού ήταν οξύς σημειώνοντας ότι, «κάποιοι μεθοδικά σαμποτάρουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Έχουν μάθει να εμπιστεύονται μόνο τους κομματικούς μηχανισμούς. Εγώ όμως θα επιμείνω και καλώ τους άλλους υποψήφιους να είναι ξεκάθαροι. Όχι "ναι μεν, αλλά".

Η τεχνολογία το επιτρέπει. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ιδιαίτερα απευθύνομαι στην κυρία Γεννηματά. Θα πρέπει να αποφασίσει: θα τολμήσει ή θα κάνει πίσω; Το νέο προοδευτικό Κίνημα για να είναι μεγάλο, για να είναι δυνατό, θα πρέπει να το ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Οι φίλοι μας. Ό,τι άλλο θα είναι λάθος.»

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ απαντώντας στον Σταύρο Θεοδωράκη σημείωναν ότι οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες δέχτηκαν κρούση από την επιτροπή Αλιβιζάτου για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία, δήλωσαν αδυναμία να εξασφαλίσουν ότι η διαδικασία θα είναι αδιάβλητη.

«Είναι άνευ νοήματος η ανακύκλωση της συζήτησης για τα διαδικαστικά τώρα. Όλοι  μαζί θα προχωρήσουμε σε θέματα ουσίας» υπογράμμιζαν με νόημα συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μιλώντας το πρωί στο «Ρ/Σ Σκάι» διαμήνυσε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια και μέχρι την Κυριακή η Eπιτροπή Αλιβιζάτου να έχει ολοκληρώσει το έργο της για τις διαδικασίες εκλογής.