X

Χρυσόγονος: συλλογική η απόφαση για “διαζύγιο” με τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ψηφοφορία από μέλη της «Σοσιαλιστικής Τάσης» ο επικείμενος χωρισμός από το κυβερνών κόμμα. Τι απαντούν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

Της Αλεξάνδρας Καϋμένου

Στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μεταξύ μελών της «Σοσιαλιστικής Τάσης» για τις τελικές αποφάσεις αναφορικά με το προδιαγεγραμμένο διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψε ο Κώστας Χρυσόγονος, σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε το μεσημέρι.

Όπως είπε, θα διεξαχθεί ψηφοφορία στο διάστημα 3-5 Οκτωβρίου για να ληφθεί συλλογική απόφαση, την οποία και ο ίδιος και όλοι θα σεβαστούν, σημειώνοντας ότι μέχρι τότε παραμένει κανονικά στην Ευρωβουλή ως μέλος της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την Κουμουνδούρου η εξέλιξη αυτή είναι δυσάρεστη μεν, πλην όμως «αναμενόμενη από καιρό», καθώς ο ευρωβουλευτής έχει διαφωνήσει δημοσίως σε μείζονος σημασίας επιλογές του κυβερνώντος κόμματος – από το δημοψήφισμα του 2015 μέχρι το προσφυγικό και την διαπραγματευτική τακτική στις αξιολογήσεις. Εσχάτως, στελέχη της «Τάσης» διαφοροποιήθηκαν στα θέματα της επένδυσης στο Ελληνικό, της επιλογής σημαιοφόρων στις παρελάσεις με κλήρωση και στην αντιπαράθεση κυβερνητικών στελεχών με δικαστικούς.

Παράγοντες και από τους δύο χώρους διευκρινίζουν ότι με τον κ. Χρυσόγονο δεν συμπλέουν άλλα στελέχη και βουλευτές που επίσης προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και λειτουργούν μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία τρία, τουλάχιστον, χρόνια.  Όπως οι Παναγιώτης Κουρουπλής και Νάσος Αθανασίου ή, πολύ περισσότερο, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και ο επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού στον ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Κοτσακάς.

Αν και «αναμενόμενη από καιρό», πάντως, η επικείμενη αποχώρηση του κ. Χρυσόγονου και των λοιπών στελεχών της «Τάσης» θεωρείται βέβαιο ότι θα προκαλέσει «επικοινωνιακή ζημιά» στο κυβερνών κόμμα.  Τα μέλη της άτυπης Πολιτικής Γραμματείας της Σοσιαλιστικής Τάσης, τα οποία «ακολουθούν» τον κ. Χρυσόγονο είναι οι: Σ. Πανταζής, Μ. Πετράκη, Ν. Μπαριτάκης, Π. Τριανταφύλλου, Ε. Ευθυμιάδης, Ρ. Σταυροπούλου, Α. Κοκορίκος, Ε. Βασιλάκη, Ε. Παπαδοπούλου και Γ. Αντώνενα.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχόλιό τους για τις σημερινές δηλώσεις του ευρωβουλευτή Κ. Χρυσόγονου, έκαναν λόγο για αναμενόμενη εξέλιξη, καθώς, όπως σημείωναν, η απόφαση του κ. Χρυσόγονου ήταν ειλημμένη εδώ και καιρό.