X

Ισχυροί άνεμοι και απαγορευτικό απόπλου

Στα 9 μποφόρ φτάνει η ένταση των ανέμων, που προκάλεσε την έκδοση απαγορευτικού για τα πλοία. Τα λιμάνια που αποκλείστηκαν. Πτώση δέντρου στο κέντρο της Αθήνας.

Ant1news

Θυελλώδεις είναι οι άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα να εκδοθεί γενικό απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Δρομολόγια δεν εκτελούνται ούτε από την Καβάλα για Πρίνο, ενώ δεμένα παραμένουν τα ταχύπλοα από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη.

Από το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος πάντως διευκρινίζεται πως είναι πιθανό πλοίαρχοι που πρόκειται σήμερα να εκτελέσουν άλλα δρομολόγια, από λιμάνια για τα οποία δεν έχει εκδοθεί απαγορευτικό, να αποφασίσουν τελικά να τα αναβάλλουν, λόγω του υψηλού κυματισμού και για το λόγο αυτό καλό είναι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν να επικοινωνούν προηγουμένως με τις κατά τόπους λιμενικές αρχές. 

Δείτε εδώ την αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Πτώση δέντρου στο κέντρο της Αθήνας

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, προκάλεσαν την πτώση δέντρου στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στην είσοδο του Εθνικού Κήπου από την πλευρά της λεωφόρου Αμαλίας.

Το μεγάλο δέντρο έπεσε σχεδόν πάνω σε στάση λεωφορείου, λίγο μετά τις 5 το πρωί και ευτυχώς δεν υπήρχε κόσμος στο σημείο.