X

Πιτσιόρλας: θα αποζημιωθεί η Fraport αν έχει δίκιο

Απαραίτητος ο σεβασμόςτης σύμβασης, απαντά ο Στ. Πιτσιόρλας, σχολιάζοντας δημοσίευμα ότι η εταιρεία αξιώνει δεκάδες εκατομμύρια από το Δημόσιο.

Ant1news

Αν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες της Fraport, εμείς θα πρέπει να σεβαστούμε την σύμβαση, δήλωσε ο Υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η εταιρία πρόκειται να διεκδικήσει αποζημίωση ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ για την κατάσταση στην οποία παρέλαβε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. 

«Έχει ξεκινήσει μια συζήτηση υπερβολική πάλι. Έχουμε υπογράψει μια σύμβαση με τη Fraport, με συγκεκριμένους όρους και υποχρεώσεις. Κατά την υλοποίηση της σύμβασης θα προκύψουν και διαφορές, η επίλυση των οποίων επίσης προβλέπεται από την σύμβαση», είπε και πρόσθεσε πως «από όσο γνωρίζω, έχει εκκινηθεί μια διαδικασία επίλυσης τεχνικών διαφορών, ανάμεσα στη Fraport και το Ελληνικό Δημόσιο, που θα ολοκληρωθεί. Θα έχουμε πολλά τέτοια σε όλες τις συμβάσεις». 

Σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται τριμελής επιτροπή που τελικώς θα αποφανθεί, δήλωσε ο κ. Πιτσιόρλας, ο οποίος δεν επιβεβαίωσε τις καταγγελίες για σπασμένες πόρτες και χιλιάδες λάμπες που λείπουν. «Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε μια τέτοια μεγάλη παραχώρηση και αναμένουμε προβλήματα, για τα οποία προβλέπονται οι διαδικασίες επίλυσης». 

 

Απαντώντας αν τελικώς  το Δημόσιο θα αποζημιώσει την Fraport, ο Υφυπουργός Οικονομίας είπε «κοιτάξτε να δείτε, η Fraport πρέπει να μας δίνει κάθε χρόνο 22 εκατ. ευρώ ενοίκιο. Εάν κάποια στιγμή αρνηθεί να μας τα δώσει, δεν θα τα ζητήσουμε; Θα τα ζητήσουμε. Εάν υπάρξει από την πλευρά της Fraport τεκμηριωμένα κάποιο πρόβλημα, δεν θα πρέπει εμείς να είμαστε εντάξει με την σύμβαση; Θα πρέπει, θα πρέπει να είμαστε εντάξει με την σύμβαση. Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα».