X

Μπαράζ αντιδράσεων φέρνει το νομοσχέδιο για τα ταξί

Για πρακτικές οπισθοδρόμησης κάνουν λόγο οι επαγγελματίες, για παλαιοκομματισμό μιλά η αντιπολίτευση. "Θα μείνουμε Ελλάδα" λέει ο δημιουργός της Taxi Beat.

Ant1news

Της Άντας Τράκου

Τα πάνω κάτω στη λειτουργία της επιτυχημένης πλατφόρμας του Taxi Beat φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που ουσιαστικά καταργεί την καινοτομία που έφεραν οι ψηφιακές πλατφόρμες αλλά και την επιλογή και  αξιολόγηση των οδηγών από τους ίδιους τους επιβάτες.

Για την εταιρεία το «αόρατο» νομοσχέδιο είναι προϊόν διαβούλευσης του αρμόδιου υπουργείου με τον γνωστό και…  παραδοσιακό πρώην «γαλάζιο» συνδικαλιστή Θύμιο Λυμπερόπουλο.

«Εμείς ζητάμε εφαρμογή των νόμων. Το “εγώ είμαι καινοτομία και δεν ρωτάω κανέναν, κάνω ότι θέλω και φτιάχνεις νόμο να με νομιμοποιήσεις και δεν το θέλω”, είναι τουλάχιστον δόλιο, κρύβει κάτι» επεσήμανε ο κ. Λυμπερόπουλος μιλώντας στον Real.fm.

Η καινοτομία που διασφαλίζει τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, με την αξιολόγηση από τον ίδιο τον πελάτη, στραγγαλίζεται από το νομοσχέδιο, επιμένει η εταιρεία, ενώ αποφασισμένος να παραμείνει στην Ελλάδα αλλά και να προσφύγει νομικά όπου χρειαστεί, έναντι του νέου νομοσχεδίου για τα ταξί δηλώνει ο δημιουργός της εφαρμογής Taxi Beat κ. Νίκος Δρανδάκη.

Την επερχόμενη νομοθετική πρωτοβουλία υπερασπίστηκε με σθένος ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, αφού το νομοσχέδιο βάζει τάξη στο θέμα της συμμετοχής των επαγγελματιών στην συγκεκριμένη εταιρεία, ώστε να έχει πλήρη γνώση το υπουργείο της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά» τόνισε στον Real.fm.

 

Για το θέμα έκανε παρέμβαση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ταυτίζεται με συντεχνιακά συμφέροντα: «Ο κ. Τσίπρας, που παριστάνει τώρα ότι στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, θα πρέπει, αν έχει ίχνος αξιοπιστίας, να σταματήσει κάθε σχέδιο που ακυρώνει στην πράξη αυτή την καινοτόμο πλατφόρμα».

«Η Κυβέρνηση του αραμπά… ξαναχτυπά. Τώρα στο στόχαστρο είναι  το Taxi Beat. Όσα χτυπήματα κι αν επιχειρεί στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, η χώρα θα προχωρήσει μπροστά. Γιατί υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν και μπορούν να το εγγυηθούν», αναφέρει σε δήλωση της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

«Η απόπειρα της κυβέρνησης να εξομοιώσει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα μεσολάβησης, με πάροχο μεταφορικού έργου, με βρίσκει αντίθετο. Κάθε τι που βελτιώνει την παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη και ως εκ τούτου αναβαθμίζει τη ζωή του, πρέπει να το επιδιώκουμε και όχι να το απορρίπτουμε» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.