X

Εξαπλώνεται η ιλαρά αλλά και το… “αντιεμβολιαστικό κίνημα”

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι επιστήμονες. Σε εγρήγορση το υπουργείο Υγείας.

Ant1news



Πληθαίνουν τα κρούσματα ιλαράς ενώ οι παιδίατροι αποκαλύπτουν πως υπάρχουν συνάδελφοί τους, οι οποίοι χορηγούν ψευδή έγγραφα για εμβολιασμούς σε παιδιά  που όμως δεν έχουν γίνει με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν οι γονείς για την εγγραφή σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, πάντως, θεωρεί μονόδρομο την παρέμβαση της Δικαιοσύνης αλλά και τον πειθαρχικός έλεγχο των επίορκων γιατρών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν καταγραφεί 196 κρούσματα ιλαράς. Το 73% των κρουσμάτων αφορά σε πληθυσμούς ΡΟΜΑ, ένα 10% σε πρόσφυγες, ενώ το 17% στο γενικό πληθυσμό.

Ανησυχία για το “αντιεμβολιαστικό κίνημα”

Εν τω μεταξύ, η εξάπλωση του επονομαζόμενου αντιεμβολιστικού κινήματος έχει θορυβήσει το υπουργείο Υγείας, καθώς πληθαίνουν οι περιπτώσεις γονέων που αφήνουν τα παιδιά τους χωρίς εμβολιασμό.

 «Ότι  υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει. Για να είμαστε απολύτως σαφείς. Στο βαθμό που το αντιεμβολιαστικό κίνημα αυξάνει την επιρροή του, όπως γίνεται σε πάρα πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης, και δεν ενισχύεται ο υγειονομικός φραγμός που προκαλούν τα εμβόλια, ιδιαίτερα στον παιδικό πληθυσμό, νομίζω ότι είναι μία εξέλιξη η οποία πρέπει να μας ανησυχεί και να μας κρατάει σε εγρήγορση», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στο ρ/σ 24/7

Την ίδια ώρα οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την αποφυγή των υποχρεωτικών εμβολισμών, επισημαίνοντας ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές.

«Εγκληματικό το “αντιεμβολιαστικό κίνημα”»

«Υπάρχει το λεγόμενο αντιεμβολιαστικό κίνημα το οποίο θα χαρακτήριζα εγκληματικό, διότι ο εμβολιασμός σε βάθος χρόνων έχει σώσει από χιλιάδες προβλήματα μικρούς και μεγάλους, έχει ανεβάσει τον όρο ζωής, την παιδική θνησιμότητα σχεδόν την έχει εξαφανίσει και κατ΄αυτήν την έννοια όποιος διαδίδει ότι δεν πρέπει να εμβολιάζεται κατά τη γνώμη μου διαπράττει και ποινικό αδίκημα», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, υπάρχουν επαρκή αποθέματα εμβολίων που με έναν έγκαιρο προγραμματισμό ολίγων ημερών μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες όσων επιθυμούν άμεσα να εμβολιστούν.