X

Ελεύθερος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Τέλος στο πολύμηνο θρίλερ της απαγωγής του Κρητικού επιχειρηματία. Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας. Τα πρώτα του λόγια. Εικόνες από το σημείο που βρέθηκε.

Ant1news

Ελεύθερος είναι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, που επί έξι μήνες κρατείτο όμηρος αγνώστων.

Η Αστυνομία έκανε σήμερα τα ξημερώματα έφοδο σε μάντρα αυτοκινήτων, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ρέθυμνο όπου κρατείτο ο Κρητικός επιχειρηματίας και τον απελευθέρωσε. Mάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα της Κρήτης, η μάντρα ήταν σε λειτουργία.

Η έφοδος της Αστυνομίας έγινε μετά από εβδομάδες παρακολουθήσεων, ενώ τις προηγούμενες μέρες είχαν τοποθετηθεί θερμικές κάμερες, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό ρίσκο για την ασφάλεια του ομήρου, χωρίς να προλάβουν να αντιδράσουν οι απαγωγείς του. 

 

Ο 53χρονος επιχειρηματίας ήταν αλυσοδεμένος, αλλά είναι καλά στην υγεία του, αλλά εξαιρετικά αδυνατισμένος. 

 

 

Όπως είπε ο Νίκος Τόσκας μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα, η πρώτη κίνηση του Κρητικού επιχειρηματία ήταν να ευχαριστήσει τους αστυνομικούς. «Σας ευχαριστώ. Δεν το πιστεύω πώς με σώσατε», είπε στους αστυνομικούς ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

«Είναι αδυνατισμένος, ταλαιπωρημένος, αλλά καλά στην υγεία του», σημείωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Η Αστυνομία έχει κάνει επτά συλλήψεις, ενώ η επιχείρηση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Να σημειωθεί ότι από τους επτά, οι έξι είναι Κρήτες και ένας Σκοπιανός, ενώ στο σημείο βρισκόταν και ένα ανήλικο κορίτσι. Ήταν όλοι στοχοποιημένοι λόγω πρότερης ποινικής τους δραστηριότητας, αλλά δεν είχαν εμπλοκή με προηγούμενες απαγωγές.

Ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε στο Ιατρείο της Σχολής Αστυφυλάκων, όπου μετέβη και η οικογένειά του.

 

 

 

«Είμαι συγκινημένος, είναι καλά στην υγεία του ο γιος μου», είπε συγκινημένος ο πατέρας του επιχειρηματία στο Καλημέρα Ελλάδα. 

Τα συγχαρητήριά τους στην Ελληνική Αστυνομία, για την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης, έδωσαν ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

a