X

Δεν είναι δάσος τα 37 στρέμματα στο Ελληνικό

Απόφαση της Τεχνικής Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων Πειραιά. Νέα προσφυγή στο ΣτΕ από οικολογικές οργανώσεις.

Ant1news

Δεν αποτελούν δάσος τα 37 στρέμματα στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, αποφάνθηκε η Τεχνική Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων Πειραιά, μετά από προσφυγή που κατέθεσαν το ΤΑΙΠΕΔ και η Ελληνικό Α.Ε.

Οι δύο φορείς ζήτησαν τον αποχαρακτηρισμό της έκτασης που με απόφαση του Δασάρχη Πειραιά είχε κηρυχθεί ως δασική, γεγονός που προκαλούσε προβλήματα στην υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό.

Κι ενώ αύριο συνεδριάζει, εκ νέου, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, δύο οικολογικές οργανώσεις προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας  για την επένδυση στο Ελληνικό.

Στην προσφυγή τους, επισημαίνουν την μη υπαγωγή του μεγαλύτερου τμήματος της περιοχής (6.168.759 τ.μ.) στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, αλλά και σε σχέση με τη θεώρηση του δασικού χάρτη της περιοχής.

Τα  Σωματεία Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων και Οικολογική Συνεργασία και στρέφονται κατά της συντονιστικής αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής και του Δασάρχη Πειραιά και υποστηρίζουν ότι οι προσβαλλόμενες αποφάσεις είναι αντισυνταγματικές, μη νόμιμες και ακυρωτέες, καθώς διακόπηκε η διαδικασία ανάρτησης και κύρωσης του δασικού χάρτη της επίμαχης περιοχής (των Δήμων Αργυρούπολης, Βούλας, Γλυφάδας, Βουλιαγμένης, Αλίμου, Ελληνικού, Καλλιθέας, Μοσχάτου, Παλαιού Φαλήρου και Πειραιά).